Film se posmehuje tipičnim predstavnikom Hollywooda. Foto:
Film se posmehuje tipičnim predstavnikom Hollywooda. Foto:

In prav tako se jih je lotil igralec in režiser Ben Stiller v svojem najnovejšem filmu Tropic Thunder (Tropski grom), v katerem poleg njega igrata še Jack Black in Robert Downey Jr. ter mnogi drugi (s Tomom Cruisom na čelu). Gre za zgodbo o namišljenih hollywoodskih igralcih, ki snemajo vojni film. Ko pa se vse skupaj zalomi in glavnega izmed njih ugrabijo preprodajalci drog, preostale "zvezdnike" sosledje dogodkov prisili, da premagajo svoje lastne težave. Vse skupaj je prikazano precej ironično in šaljivo. Pa vendar, ali obstajajo šale o Hollywoodu, ki gredo predaleč?

To pa že nisem jaz!
Niti ne, odgovarja na to vprašanje Justin Theroux, soscenarist filma. Vsakdo, ki bi gledal posnetke filme in bi prihajal s tega sveta, bi ob tem rekel: "0, to je pa ta in ta!", nikakor pa ne bi rekel "O bog, saj to sem jaz!", je o prebivalcih bleščečega sveta dejal Theroux.

"Ta izkušnja mi je spremenila življenje!"
Idejo za Tropic Thunder se je Stillerju porodila, ko je nekega dne na nekem snemanju slišal igralce, ki so, potem ko so za potrebe vlog obiskali vojaški kamp, razglabljali o tem, kako jim je ta izkušnja spremenila življenja. Osupli Stiller je tako glavne osebe zasnoval na arhetipskih likih Hollywooda - od oskarjevega nagrajenca (Robert Downey Jr.), debelega komika (Jack Black) in hip-hoperja, ki želi prodreti v svet filma (Brandon T. Jackson), do akcijskega heroja (Ben Stiller).

Da bi bile osebe še malce bolj povezane z resničnim življenjem, je hip-hoperju ime Alpa Chino, kar ob izgovorjavi zveni kot Al Pacino. Po besedah Stillerja so slavnemu igralcu povedali, da se bodo poigrali z njegovim imenom in v filmu predstavili njegovega "soimenjaka".

S spletom do novičk
Ko je bil film še v povojih in je scenarij šele nastajal, je bilo delo po besedah Therouxa še veliko težje, kot je to danes, ko vsak povprečni filmski navdušenec ve ogromno o zakulisju Hollywooda. Vse, kar potrebuje, je le svetovni splet, kjer se lahko vsak dan seznani z najnovejšimi (nepotrebnimi) novičkami. "Vedenje o tem, kaj se dogaja za kulisami Hollywooda, je nekako ujelo naš scenarij," je še dodal Theroux.