Sam je dejal, da je njegov ples slonel bolj na improvizaciji kot pravem plesnem talentu, a gledalcem je bilo vseeno. Vsi so želeli videti ta nenavadni, energije poln ples. Foto:
Sam je dejal, da je njegov ples slonel bolj na improvizaciji kot pravem plesnem talentu, a gledalcem je bilo vseeno. Vsi so želeli videti ta nenavadni, energije poln ples. Foto:
Šami Kapur
Šami Kapur, navdušen uporabnik medmrežja, naj bi bil tudi eden prvih Indijcev s svojo spletno stranjo. Uporabnik Facebooka in Twitterja se je označil za 'renesančnega človeka, upokojenega igralca, računalniškega poznavalca'. Foto: EPA

Igralec, ki je nastopil v več kot sto filmih, med drugim bollywoodskih uspešnicah, kot so Junglee, An Evening in Paris, Chinatown in Kashmir Ki Kali, je prihajal iz slavne filmske družine. Strast do igranja si je tako delil z očetom Pritvirajem ter bratoma Rajem in Šašijem Kapurjem.
Bollywood žaluje
Kapur je imel že nekaj časa težave z ledvicami, pretekli teden pa so ga zaradi poslabšanja stanja odpeljali v bolnišnico. Njegov bollywoodski kolegi že izražajo sožalje in poklon umrlemu igralcu. Zvezdnik Amitab Bačan je na Twitter ob žalostni novici zapisal, da je filmska industrija z njim izgubila 'joie de vivre'. Igralka Saira Banu, ki je s Kapurjem igrala v filmu Junglee, pa je za CNN povedala, da jo je novica šokirala, saj je bil Šami Kapur sijajen človek. "Večen je," je še dodala.
Kot enega najsijajnejših in najmočnejših ljudi, kar jih je poznal, ga je na Twitterju opisal režiser Karan Johar.
Energičen ples, ki mu ni bilo para
Enega vodilnih filmskih zvezdnikov petdesetih in šestdesetih letih so oboževalci imenovali "indijski Elvis Presley", vzdevek pa si je prislužil s svojim ponorelim, energičnim plesom v romantičnih uspešnicah, kot sta Tumsa Nahin Deka (Ti si edinstvena) iz leta 1957 in Dil Deke Deko (Predaj svoje srce in jasno ti bo) iz leta 1959. Razvil je svoj lasten slog, poln edinstvene karizme, zaradi katerega so gledalci drli v kinodvorane, Kapur pa je veljal za prvega pravega zvezdnika indijske filmske industrije.

Nekoč, ko je njegova slava že segla daleč naokoli, je priznal, da nima prirojenega talenta za učenje plesa. "Resnica je takšna, da se nikoli nisem mogel naučiti plesati. /.../ Imel sem smisel za glasbo in ritem in to je delovalo meni v prid."