Poleg tega, da bo odigrala glavno žensko vlogo, bo Inti Šraj tudi zunanja asistentka pri scenografiji. Foto: RTV SLO
Poleg tega, da bo odigrala glavno žensko vlogo, bo Inti Šraj tudi zunanja asistentka pri scenografiji. Foto: RTV SLO
Klape Vinčijevega filma so padle

Gorjancev.

Prva klapa je padla v Trzinu, ekipa pa se bo kmalu preselila v "avtohtono območje" romana na Gorjance in Dolenjsko. Pod režijskim vodstvom Vincija Anžlovarja, ki je napisal tudi scenarij po romanu Mateta Dolenca bodo v novem televizijskem filmu nastopili Sebastjan Cavazza, Gregor Luštek, Inti Šraj, Jonas Žnidaršič, Ivo Barišič, Jaka Fon, Janez Hočevar - Rifle in drugi, med katerimi je tudi Mate Dolenc, ki bo upodobil starega Rodina.

V naslovu so sicer omenjeni vampirji, vendar se zgodba vrti o ljubezni med Romanom (Sebastjan Cavazza) in Lenoro (Inti Šraj). Med pohajkovanjem po Dolenjski Roman in Rodin spoznavata mite in legende, izvite izpod Gorjancev. Na enem izmed tovrstnih pohodov Roman spozna Lenoro, ki ga očara na prvi pogled, a je dekle obdano s skrivnostno tančico. Njune poti se neprestano križajo in sekajo, dokler se situacija popolnoma ne zaostri.

Dolenčev roman se spušča v magično mističen svet dolenjskih Gorjancev, kjer že pregovorno prebivajo pravljična bitja in se dogajajo nenavadne reči. Gre za zmes romantike, ironije in fantastike, za napeto zgodbo o vampirjih, ki grozijo okoliškim prebivalcem in si prisvojijo tudi bolj posvetno zemeljske moči (kot je npr. politika).

Klape Vinčijevega filma so padle