Film Dvojčka je izhajal iz šale, da dvometrski mišičnjak (Arnold Schwarzenegger) ugotovi, da je dolgo izgubljeni brat malega, okroglega italijanskega Američana (Danny DeVito). Film, ki so ga posneli za 15 milijonov, se je z zaslužkom 216 milijonov dolarjev izkazal za nepričakovano uspešnico. Foto:
Film Dvojčka je izhajal iz šale, da dvometrski mišičnjak (Arnold Schwarzenegger) ugotovi, da je dolgo izgubljeni brat malega, okroglega italijanskega Američana (Danny DeVito). Film, ki so ga posneli za 15 milijonov, se je z zaslužkom 216 milijonov dolarjev izkazal za nepričakovano uspešnico. Foto:
Butec in butec
Prva izbira za naslovni vlogi v Butcu in Butcu sta bila menda Nicolas Cage in Gary Oldman.
Ghostbusters
Oživljanju uspešnic iz osemdesetih hoče Hollywood dodati še Ghostbusters, a je Bill Murray bojda sodelovanje pri nadaljevanju gladko zavrnil.

Studio Universal je prižgal zeleno luč za snemanje nadaljevanja komedije Dvojčka (Twins) iz leta 1988. Ne samo da se pred kamero vračata nenavadna filmska brata - Danny DeVito in Arnold Schwarzenegger -, scenaristi jima bodo dodali še tretjega, in to bo nihče drug kot Eddie Murphy. Scenarij sicer še ni napisan, se pa k projektu kot producent vrača režiser prvega dela Ivan Reitman.

Arnoldove predstave o "neznansko smešnem"
Ideja za nadaljevanje - naslov mu bo, najbrž ne presenetljivo, Trojčki (Triplets) - je zrasla prav na Schwarzeneggerjevem zelniku. Že lani je v intervjuju za ComingSoon.net na vprašanje, katerega izmed svojih starih projektov bi najraje nadaljeval, izpostavil prav Dvojčka. "Dodal bi nekoga, kot je Eddie Murphy, da bi se ljudje spraševali: 'Kako je kaj takega sploh biološko mogoče? Ni 'šans'!' In potem bi mi to na neki način razložili. Glede na to, kaj vemo o Murphyju (torej, da je temnopolt, op. n.), bi bilo to neznansko smešno." Od prejšnjega tedna naprej je tudi uradno potrjeno, da se je Eddie projektu pridružil.

"Že zdaj vidim plakat," je še razmišljal Schwarzenneger. "Slika nas treh z napisom 'Našli so še enega! Trojčki! Samo njihova mama jih lahko loči med seboj!' Kaj takega bi posnel takoj, ker to je resnična zabava. Če tak film v kinematografe pošlješ pred božičem, recimo okoli 5. decembra, si zmagal." (Mimogrede: Arnoldova izbira datuma morda ni najboljša, saj je prav prvi konec tedna v decembru v Hollywoodu znan kot nekakšna "mrtva točka"; že nekaj let studii na ta konec tedna ne postavijo nobene pomembnejše premiere.)

Terminator brez "Schwarzija"? Grozen
Je pa zato nekdanji kalifornijski guverner malo manj navdušen nad nadaljevanji Terminatorja - natančneje, nad edinim nadaljevanjem, v katerem sam ni nastopil. Film Terminator Salvation je bil po njegovem "taktnem" mnenju grozen. "Saj so se močno trudili, ne bom rekel, da se niso, z igranjem in vsem, ampak so preprosto brcnili v temo." Zadnjega Terminatorja iz leta 2009 - v filmu sta igrala Christian Bale in Sam Worthingon - bo v kratkem nasledil še peti del franšize. (Avtorske pravice zanjo so na lanskem canskem festivalu odkupili pri studiu Annapurna Pictures, in če do leta 2018 ne posnamejo nobenega filma, gredo nazaj v roke Jamesa Camerona, režiserja in scenarista prvih dveh Terminatorjev.)

Lloyd in Harry bosta spet ... butasta
Tudi pri nadaljevanju komedije Butec in Butec (1994) se lahko tolažimo vsaj s tem, da sta se k sodelovanju pustila rekrutirati Jim Carrey in Jeff Daniels, topoumna prijatelja Lloyd Christmas in Harry Dunne iz prvega dela. Tudi tokrat bosta za scenarij in režijo poskrbela brata Peter in Bobby Farrelly (leta 2003 je namreč že izšel kritiško popolnoma sesuti "preddel" Dumb and Dumberer, s katerim pa Farrellyjeva nista imela nobenega opravka).

Pa je res kakšen smisel v vseh teh nadaljevanjih?
Seveda razumemo sladek čar nostalgije in veselje ob novici, da bomo izvedeli, kaj se je z nekoč ljubimi liki "zgodilo potem". A vseeno se zdi, da vsi ti filmi niso drugega kot zadnji obupan poskus vrnitve v čas, ko so bili omenjeni igralci še relevantni. Eddie Murphy, je denimo, s svojim zadnjim filmom, A Thousand Words, klavrno propadel, Danny DeVito je zanimiv le še na televiziji (It's Always Sunny in Philadelphia), Schwarzenegger pa se je v silno oglaševanem The Expendables (2010) na velika platna "vrnil" z res miniaturno vlogo. Mladi, ki hodijo v kino, na izvirnike najbrž nimajo kakšne čustvene navezanosti, za tiste nad 40 let pa si težko predstavljamo, da bi se spravili gledat ... Trojčke.