Ben Affleck in Gal Gadot v enem izmed prvih objavljenih prizorov iz filma Dawn of Justice. Foto: Warner
Ben Affleck in Gal Gadot v enem izmed prvih objavljenih prizorov iz filma Dawn of Justice. Foto: Warner
f
Lex Luthor ne bo več eden najslavnejših stripovskih plešcev: Jesse Eisenberg bo imel čisto drugačen imidž. Foto: Warner

Ben Affleck bo soscenarist, režiser in protagonist naslednjega samostojnega filma o Batmanu, poroča filmski portal Deadline.

Scenarij, ki nastaja v sodelovanju s predstavnikom DC Comics Geoffom Johnsom, je menda že skoraj končan; Johns je pomagal razvijati že stripovske serije o Aquamanu, Batmanu, Ligi pravičnikov, Flashu in Supermanu.

Še ločimo vse prepletene franšize?
Najverjetneje je, da se bo zgodba nadaljevala na točki, kjer nas bosta pač pustila težko pričakovana Batman v Superman: Dawn of Justice in pa Liga pravičnikov, ki prihaja leta 2017. V teh filmih bomo videli še Gal Gadot kot Čudežno žensko, Henryja Cavilla kot Supermana, Jesseja Eisenberga kot Lexa Luthorja in Jasona Momoo kot Aquamana.

Affleck bo menda Batman tudi v filmu Suicide Squad (2016), ki prinaša lasten set protagonistov: Cara Delevingne (Enchantress), Margot Robbie (Harley Quinn), Will Smith (Deadshot) in Jared Leto (The Joker).

Affleck se bo produkcije lotil šele, ko dokonča napovedani film Live By Night (to bo filmska adaptacija istoimenskega romana Dennisa Lehaneja, za katero je prav tako sam napisal scenarij).

In kaj lahko razberemo iz bombastičnega novega napovednika?
Na konvenciji Comic-con v San Diegu, ki se danes izteka, so med drugim predstavili nov, daljši napovednik za Dawn of Justice. V odlomku lahko za hip vidimo Batmanov kostum, počečkan s sporočilom od Jokerja. Iz tega lahko mogoče sklepamo, da se bo v filmu vsaj epizodno pojavil tudi Joke Jareda Leta, ki bo imel sicer večjo vlogo v Suicide Squad.