Kathy Bates je trenutno zaposlena predvsem z glavno vlogo v odvetniški seriji Harry's Law (Odvetnica od hudiča). Foto:
Kathy Bates je trenutno zaposlena predvsem z glavno vlogo v odvetniški seriji Harry's Law (Odvetnica od hudiča). Foto:
Pri CBS-u se še odločajo, ali je trenutna sezona Dveh mož in pol tudi zadnja. Foto: CBS

Mreža CBS je nekdaj protagonista, pozneje pa najglasnejšega kritika serije Dva moža in pol, Charlieja Sheena, lani jeseni v prvi epizodi nove sezone (dobesedno) porinila pod vlak. (No, če smo natančni, je to naredila Charliejeva nevesta Rose, potem ko ga je na njunem medenem mesecu zalotila z drugo žensko.) V epizodi, ki gre v ZDA v eter 30. aprila, bo lik Charlieja Harperja v seriji tako gostoval prvič po svoji krvavi smrti - a zdaj ga bo igrala oskarjevka Kathy Bates.

Edina povezava med Kathy Bates in serijo, ki nam pade na pamet, je ta, da tako "njeno" nadaljevanko, Harry's Law, kot tudi Dva moža in pol producira studio Warner Bros. Charlie Sheen medtem za mrežo FX snema novo serijo Anger Management.

Lik Alana Harperja - igra ga Jon Cryer - namreč doživi manjši infarkt, med okrevanjem v bolnišnici ga obišče duh pokojnega brata. (To bo že Alanova druga hospitalizacija v tej sezoni: nedavno se mu je zaradi žalovanja tako omračil um, da je bil zaradi živčnega zloma institucionaliziran in se je znašel v sobi z Garyjem Buseyem.)

Začetek konca?
Po Sheenovem zelo javnem in zelo glasnem odhodu ga je v seriji nadomestil Ashton Kutcher. Prva epizoda, ki je vpeljala lik milijarderja Waldena Schmidta, je podirala rekorde gledanosti (28,7 milijona Američanov pred malimi zasloni), a visokih številk seveda niso mogli obdržati. Peto epizodo aktualne sezone je denimo videlo "le" še pol toliko ljudi kot prvo (in Sheen si seveda ni mogel kaj, da ne bi komentiral: "Ljudje niso neumni, veste? Vsaj ne vsi.")

Trenutno tako tudi še ni dokončno odločeno, ali bodo pri CBS-u Dva moža in pol odkupili še za eno sezono. Medtem, ko so že objavili, da gredo serije, med katerimi so Mike and Molly, NCIS', NCIS: LA, in Mentalist, dalje, pa sta Dva moža in pol v skupinici tistih, o katerih se "še odločajo".