Muzej, ki ga bodo v Chicagu gradili v enem od parkov ob jezeru, naj bi bil končan leta 2019. Foto: lucasmuseum.org
Muzej, ki ga bodo v Chicagu gradili v enem od parkov ob jezeru, naj bi bil končan leta 2019. Foto: lucasmuseum.org
Muzej umetnosti pripovedi
Muzej umetnosti pripovedi se bo razprostiral na skoraj 28.000 kvadratnih metrih. Foto: lucasmuseum.org

Tamkajšnje mestne oblasti so mu v sredo odobrile gradnjo, čeprav so ji nasprotovali Prijatelji parka. Gre za neprofitno organizacijo, ki je gradnji muzeja na predvideni lokaciji nasprotovala, saj je njene člane zmotilo to, da gre za zasebni muzej na javni površini. Idejo, da Lucasova zbirka najde stalno mesto v Chicagu, organizacija sicer podpira.

Nesojena San Francisco in Los Angeles
Lucas je sprva načrtoval gradnjo muzeja v San Franciscu, ko pa so mestne oblasti zavrnile postavitev v bližini mostu Golden Gate, je načrt opustil.

Kot ena izmed mogočih lokacij za muzej se je omenjal tudi Los Angeles. Muzej za zbirko, katere vrednost je ocenjena na 600 milijonov dolarjev, naj bi v Chicagu začeli graditi že konec leta, končan naj bi bil leta 2019.

Lucasov Muzej umetnosti pripovedi, ki se bo razprostiral na skoraj 28.000 kvadratnih metrih, bo obiskovalcem omogočil doživetje treh področij - umetnosti pripovedi, gibljivih slik in digitalnih medijev, piše na uradni spletni strani novega muzeja.


Tudi izvirni model Millennium Falcona

Muzej bodo gradili v enem od parkov ob jezeru. Med razstavljenimi prednmeti bodo tudi dela ameriškega slikarja Normana Rockwella, celulozni trakovi nekaterih Disneyjevih klasik in izvirni model vesoljske ladje Millennium Falcon iz filmske franšize Vojna zvezd.