Glavno žensko vlogo v megauspešnici je zaigrala Zoe Saldana. Foto:
Glavno žensko vlogo v megauspešnici je zaigrala Zoe Saldana. Foto:
Cameron se ubada z zelo težko nalogo: v scenarijih mora "porezati" dele filmov, da ne bodo ti potem predlogi. Foto: Reuters

Pet let je minilo, odkar je Avatar osvojil svet: v kino je privabil na milijone gledalcev, v blagajno pa prinesel več kot 2,7 milijarde dolarjev. In kot kažejo najnovejše režiserjeve izjave, gre produkcija naslednjih treh filmov kot po maslu. Zanimivo je, da bodo vse tri filme snemali hkrati, poročajo ameriški spletni portali. "Vsi trije so že v predprodukciji, saj oblikujemo podobe, scene in like, ki se bodo pojavljali v vseh treh filmih. In vsi trije scenariji naj bi bili dokončani v prihodnjih šestih tednih," je dejal Cameron, ki velja za enega najuspešnejših hollywoodskih režiserjev. Med drugim se je podpisal tudi pod Titanik.

Ob tem režiser pa kljub finančno zelo uspešnim filmom priznava, da je še vedno živčen, ko pomisli na vse pritiske, ki jim je izpostavljen pri snemanju filma. "Vedno je pritisk, pa naj gre za nov film ali za nadaljevanje, kako zabavati in navdušiti občinstvo," pravi 59-letnik. Ob tem dodaja, da že vse življenje čuti pritisk, zato ne gre za neko novost. "Največji pritisk, ki ga čutim v tem trenutku, je rezanje delov, ki so mi zelo ljubi, da bo na koncu dolžina filma takšna, kot si jo lahko še privoščimo."

Namesto dveh kar tri nadaljevanja
Prvo nadaljevanje Avatarja naj bi v kinematografe prišlo do božiča 2016. Najprej je Cameron sicer načrtoval dve nadaljevanji megauspešnice iz leta 2009, potem pa je lani sporočil, da bodo oboževalci lahko šli v kino še trikrat. Zanimivo pa je, da bo Cameron za vsak del uporabil drugega koscenarista: sodeloval bo z Joshem Friedmanom (Vojna svetov), Rickom Jaffo in Amando Silver (Vzpon Planeta opic) ter Shanom Salernom (Divjaki).