Pri filmu Grace Monaška je zanimivo tudi dejstvo, da takrat 32-letno kneginjo Grace igra 45-letna Nicole Kidman. Foto: EPA
Pri filmu Grace Monaška je zanimivo tudi dejstvo, da takrat 32-letno kneginjo Grace igra 45-letna Nicole Kidman. Foto: EPA

Knez Albert in njegovi sestri Caroline in Stephanie so film o prvih letih njihove matere v Monaku označili za "popolno izmišljotino".

Albert, vladajoči monarh male sredozemske kneževine, se je skupaj s sestrama popolnoma oddaljil od projekta o njihovi materi: "Za nas ta film ni biografsko delo, ampak prikazuje le del njenega življenja. Je nesmiselno bleščav in vsebuje pomembne zgodovinske nepravilnosti, pa tudi popolnoma izmišljene prizore."

Za sabo je pustila Hollywood
Grace Kelly, ki se je rodila v Philadelphii, se je sredi 50. let 20. stoletja zaljubila in se odločila za odhod iz Hollywooda. In to v času, ko je bila ena najslavnejših igralk na svetu in ljubljenka kultnega režiserja Alfreda Hitchcocka. S poroko z monaškim knezom Rainierjem III. leta 1956 se je zanjo začelo popolnoma drugačno življenje.

Film Grace Monaška naj bi v kina prišel leta 2014. Film se osredotoča na obdobje v letu 1962, ko sta bila Monako in Francija v sporu, kneginja pa naj bi imela ključno vlogo pri pomirjanju strasti med državama. Film režira Olivier Dahan (Življenje v rožnatem), Tim Roth pa je prevzel vlogo Rainierja.

Kidmanova je povedala, da jo film zanima predvsem v smislu tega, kako je mlada igralka postala kneginja, poleg poguma in človečnosti naj bi jo prevevali tudi strahovi, ker je za sabo pustila uspešno kariero, piše Guardian.

Grace je umrla leta 1982, stara 52 let, v avtomobilski nesreči, v kateri je bila udeležena tudi Stephanie. Rainier je mali kneževini vladal do leta 2005, ko je pri 81 letih umrl in ga je na prestolu nasledil Albert.