Lupita je trenutno najbolj vroče filmsko ime: pred kratkim je bilo potrjeno, da bo nastopila tudi v sedmem delu Vojne zvezd. Foto: Reuters
Lupita je trenutno najbolj vroče filmsko ime: pred kratkim je bilo potrjeno, da bo nastopila tudi v sedmem delu Vojne zvezd. Foto: Reuters

Producent filma, ki tematizira zgodbo nigerijskih imigrantov in temelji na delu nigerijske pisateljice Chimamande Ngozi Adichie, bo Brad Pitt.

Film v ospredje postavlja zgodbo mladih Nigerijcev Ifemelu in Obizina. Kmalu po tem, ko se par zaljubi, ju usoda loči, zato se odločita, da bosta poiskala pot iz politično nestabilne Nigerije. Ifemelu si najde službo na ameriški univerzi, Obinze pa ne more pridobiti vizuma, zato po spletu naključij konča v Londonu.

"Prenesti delo Adichiejeve na veliko platno mi bo v veliko čast," je povedala Nyong'ova. "Zgodba Iffemelu in Obizina me je presunila. Čeprav so njune izkušnje migracije iz Afrike specifične, omogočajo tudi identifikacijsko razsežnost. Hkrati je povedati zgodbo, tako polno ljubezni, humorja in srčnosti, velik izziv."

Literarne ekranizacije so dober posel
Adichiejeva, ki se je rodila v Nigeriji leta 1977, pozneje pa se je preselila v ZDA, je svoj prvi roman Purple Hibiscus (Škrlatni hibiskus) izdala leta 2003. Leta 2007 mu je sledil roman Polovica rumenega sonca, za katerega je kot najmlajša in prva afriška pisateljica prejela prestižno britansko književno nagrado orange, pred kratkim pa so po njem posneli tudi film.