Michelle Williams se je na platnu prelevila v Marilyn Monroe, bržkone največjo hollywoodsko ikono vseh časov. Foto: EPA
Michelle Williams se je na platnu prelevila v Marilyn Monroe, bržkone največjo hollywoodsko ikono vseh časov. Foto: EPA

31-letna Williamsova, ki ji za upodobitev Marilyn Monroe v filmu My Week with Marilyn napovedujejo številne nominacije še za druge filmske nagrade, bo dobila priznanje za posebne dosežke med igralkami. Pred njo so bile takšnega poklona deležne že Natalie Portman, Halle Berry, Kate Winslet, Charlize Theron ...

"Vsaka generacija ima nekaj filmskih ustvarjalcev, ki občinstvo očarajo z izjemno mešanico talenta, raznolikosti in miline," je v oznanilu nagrade povedal predsednik omenjenega festivala Harold Matzner. "Michelle združuje vse te lastnosti in sprejema eno za drugo zahtevno vlogo."

My Week With Marilyn režiserja Simona Curtisa spremlja burno snemanje filma The Prince and the Showgirl iz leta 1956, med katerim je Marilyn Monroe režiserju Laurencu Olivierju (Kenneth Branagh) povzročila nemalo sivih las, od medijskih žarometov in pritiskov pa je na kratko pobegnila med ljubimkanjem z Olivierjevim mladim asistentom Colinom Clarkom (Eddie Redmayne).

Mednarodni filmski festival v Palm Springsu bo potekal med 5. in 16. januarjem v slavnem puščavskem letovišču nedaleč od Los Angelesa.