Produkcija filma se je medtem menda že začela v Detroitu, v zadnjem času zelo priljubljeni filmski lokaciji. Foto: Warner Bros.
Produkcija filma se je medtem menda že začela v Detroitu, v zadnjem času zelo priljubljeni filmski lokaciji. Foto: Warner Bros.
Novi batmobil je očitno ohranil velika, vsestranska kolesa iz trilogije Christopherja Nolana, obenem pa si je iz izvirnih stripov izposodil ožji, elegantnejši dizajn samega vozila. Novi kostum superjunaka je elegantnejši, bolj preprost kot nekatere prejšnje različice. Obenem ima tudi precej manjša netopirska ušeska, kot jih je imel še Balov Batman. Foto: Twitter

Naslov je očitno že aluzija na Ligo pravičnih (Justice League), "skupinski" film o superjunakih, bodoči DC Comicsov odgovor na Marvelove Maščevalce (Avengers); akcijo, v kateri se seveda pojavita tudi Superman in Batman, bo nekoč v prihodnosti prav tako režiral Zack Snyder.

Po novem - in "samo" dve leti pred premiero filma, ki na velika platna prihaja 6. maja 2016 - že deluje tudi spletna stran filma, na kateri lahko vidimo tudi novi logo, kombinacijo "pečatov" obeh superjunakov.

Povzetek: vse je narobe
Odziv na naslov je - podobno kot je bila objava, da bo Batmana igral Ben Affleck, ali pa kritike njegovega kostuma - pretežno negativen. "Batman v. Superman: Dawn of Justice. Štiri ideje, prenatlačene v en sam naslov, kar je verjetno kar primerno za ta film," je strupeno tvitnil eden izmed oboževalcev stripovske franšize. "Dawn of Justice zveni kot veliki povratek Stevena Seagala," je pripomnil nekdo drug, spet tretji pa: "O. K., pravkar sem panično kliknil na 'Dawn of Justice', misleč, da gre še za eno skrajno desničarsko organizacijo."

Preostale pripombe so šle tudi na račun tega, da je v naslovu Batmanovo ime pred Supermanovim ("Je to sploh še nadaljevanje Jeklenega moža?") in tega, da je besedica "versus" netradicionalno okrajšana v zgolj "v." ("Ko vidim novi naslov, ga preberem Batman 5 Superman. Na pomoč!")

Vemo že torej, da je Snyder glavni vlogi razdelil Henryju Cavillu in Benu Afflecku ter da je za scenarij zadolžen pisec Misije Argo, Chris Terrio. Pomembnejše vloge imajo še Gal Gadot (Wonder Woman), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne in Diane Lane; zadnje tri smo seveda videli že v Jeklenem možu. Nove pridobitve pa so Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Jeremy Irons (butler Alfred) in Holly Hunter v vlogi, ustvarjeni posebej za film.