Pri LucasFilu informacije o novem filmu med oboževalce trosijo po drobtinicah (tole je na primer uradna fotografija z branja scenarija). Kako je torej lahko prišlo na dan tako veliko razkritje, če je seveda avtentično? Foto: LucasFilm
Pri LucasFilu informacije o novem filmu med oboževalce trosijo po drobtinicah (tole je na primer uradna fotografija z branja scenarija). Kako je torej lahko prišlo na dan tako veliko razkritje, če je seveda avtentično? Foto: LucasFilm
Del zasedbe težko pričakovanega projekta sta tudi aktualna oskarjevka Lupita Nyong'o in Gwendoline Christie iz Igre prestolov, omeniti velja še Adama Driverja (Punce), Oscarja Isaaca (Llewyn Davis) in veterana Maxa von Sydowa. Foto: Reuters

Zgodba sedmega nadaljevanja kultne filmske sage naj bi se osredotočala na iskanje Luka Skywalkerja, so razkrili na spletni strani Badass Digest. Pri Disneyju novih neuradnih informacij o zapletu filma seveda niso potrdili, a kdor o prihajajočem filmu noče vedeti ničesar, naj za vsak primer ne bere naprej ...

Kam je izginil Luke?
V začetnem prizoru naj bi Lukova odsekana roka s svetlobnim mečem plula po vesolju in končno pristala na puščavskem planetu. Najdeta jo mlada pustolovca, ki naj bi ju igrala britanska igralca Daisy Ridley in John Boyega. Predmet prepoznata kot jedijevsko orožje in se odločita, da ga bosta vrnila lastniku.

Na svoji poti srečata Hana Sola in Chewbacco, ki se ne prevažata več v znameniti vesoljski ladji Milenijski sokol. Solo in Chewbacca prepoznata svetlobni meč svojega prijatelja, ki pa ga nista videla že 30 let.

Začne se iskanje izginulega jedija. Medtem na ledenem planetu zloglasne sile gradijo orožje za uničenje celotnih sončnih sistemov, predvidevajo pri Badass Digestu, ki so načeloma dokaj zanesljiv vir za tovrstne informacije.

Podoben lok kot v Novem upanju
Dogajanje prihajajočega nadaljevanja je podobno filmu Vojna zvezd iz leta 1977. Iskanje Skywalkerja je zamenjalo lov na Obi Wan Kenobija v takratnem filmu. Robota R2-D2, ki je na puščavskem planetu Tatooine začel iskati Kenobija, bosta v novem delu franšize zamenjala odsekana roka Luka Skywalkerja in njegov meč, a osnovni koncept zgodbe je podoben. "Stvari, ki se zdijo znane, pa morebiti niso tako znane, kot si mislite. Ne predvidevajte, da ste videli že vsak puščavski in ledeni planet v galaksiji," so zapisali na spletni strani.

Neznano ime novi obraz franšize
Pri Badass Digestu so predvideli tudi spremembo v igralski zasedbi. Nosilec dogajanja novega nadaljevanja naj bi bil junak, ki poskuša spremeniti svojo življenjsko pot in ga bo v filmu igral John Boyega.

Njihova predvidevanja sicer nasprotujejo doslej široko sprejetim domnevam, da bodo glavne vloge sedme epizode Vojne zvezd prevzeli Mark Hamill, Carrie Fisher in Harrison Ford, igralci originalne trilogije Georga Lucasa.

Režiser filma J. J. Abrams je pred kratkim za dva tedna prekinil snemanje, da bi si Harisson Ford lahko opomogel po poškodbi noge, ki ga je doletela na snemanju.

Sedma epizoda Vojne zvezd v kinematografe prihaja decembra prihodnje leto.