"Zaradi svojega duševnega zdravja čutim, da je prišel čas, da spremenim svoj odnos do družbenih medijev." Foto: EPA

Igralec je bil v zadnjem tednu, odkar si uporabniki ameriškega ponudnika videa na zahtevo Netflix lahko ogledajo film, izpostavljen neštetim žaljivim komentarjem, ki so leteli na njegov videz.

Sprejme vse kritike
Poulter v interaktivnem filmu Charlieja Brookerja, ki je na Netflixu na voljo od 28. decembra, igra programerja videoiger Colina Ritmana. Včeraj je na Twitterju najavil, da sprejme vse kritike, vendar se mu zdi najbolje, da se izogne ​​"neizogibnim negativnostim, ki izvirajo iz vključevanja in sodelovanja v svetu družbenih medijev". Potrdil pa je, da bo še naprej zagovarjal organizacije, ki si prizadevajo preprečiti in zamejiti ustrahovanje.

Poulter, sicer dobitnik nagrade bafta, je tvitnil, da bi se "želel iskreno zahvaliti vsem, ki so si ogledali Bandersnatch, in njihovim odzivom (kakršni koli že so) na material, ki smo ga ustvarili. Sprejemam vse kritike in bilo je res lepo izvedeti, da vas je toliko uživalo v tem, na čemer je veliko ljudi trdo delalo!" Film Bandersnatch je za zdaj deležen mešanih odzivov televizijskih in filmskih oboževalcev ter kritikov.

Film so naredili interaktivno, tako da lahko občinstvo izbira, kaj se bo zgodilo s protagonistom. Foto: IMDb
Film so naredili interaktivno, tako da lahko občinstvo izbira, kaj se bo zgodilo s protagonistom. Foto: IMDb

Neizogibne negativne posledice
Nadaljeval je: "Vsi vemo, da moramo najti ravnovesje v našem vključevanju v družbene medije. Obstajajo pozitivni učinki in neizogibne negativne posledice, ki se jim je najbolje izogniti. To je ravnovesje, s katerim sem se že nekaj časa boril, in zaradi svojega duševnega zdravja čutim, da je prišel čas, da spremenim svoj odnos do družbenih medijev."

Interaktivni film
Svojo izjavo na Twitterju je zaključil z novim slogom pripovedovanja zgodb: "To ni konec. Glejte na to kot na alternativno pot." Film s podnaslovom Bandersnatch spada v slovito franšizo Black Mirror (Črno ogledalo) o pasteh novih tehnologij, v okviru katere že od leta 2011 nastaja britanska TV-antologija. Film so naredili interaktivno, tako da lahko občinstvo izbira, kaj se bo zgodilo s protagonistom, ki ga igra Fionn Whitehead, znan iz filma Dunkirk. Možnosti izbire dogajanja so ponujene na dnu zaslona, uporabnik pa ima vsakič nekaj sekund časa, da med njimi izbere tisto, ki jo želi videti kot nadaljevanje zgodbe.

Film, do katerega ne morejo spletni pirati
Sinopsis filma pravi takole: "Mladi programer se leta 1984 začne spraševati o resničnosti, ko svoj fantazijski roman predeluje v videoigro in je kmalu postavljen pred neverjeten izziv. Dobrodošli nazaj." Netflix se je na ta način ne le zlil s tehnologijo, o kateri film govori, temveč tudi našel način prikazovanja filmov, ki ga ni mogoče spiratizirati.

Bandersnatch je sicer izmišljeno bitje iz romana Lewisa Carrolla iz leta 1872 Skozi zrcalo in kaj je Alica našla na drugi strani.