Po koncu serije Kriva pota, ki jo številni uvrščajo na seznam najboljši vseh časov, zato ne preseneča, da je bila tudi med najbolj gledanimi, svojo zgodbo nadaljuje oziroma jo šele dobro začenja odvetnik Saul Goodman. Foto:
Po koncu serije Kriva pota, ki jo številni uvrščajo na seznam najboljši vseh časov, zato ne preseneča, da je bila tudi med najbolj gledanimi, svojo zgodbo nadaljuje oziroma jo šele dobro začenja odvetnik Saul Goodman. Foto:
Igralska zasedba serije Breaking Bed (Kriva pota), RJ Mitte, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, Bryan Cranston, Aaron Paul, Bob Odenkirk, Jonathan Banks (z leve proti desni)
Kriva pota so bila nagrajena s celo plejado nagrad, med drugim desetimi emmyji in dvema zlatima globusoma, v Guinnessovo knjigo rekordov pa se je letos zapisala kot najbolje ocenjena serija vseh časov. Foto: EPA
Aaron Paul še ni povsem obupal nad vlogo Jesseja Pinkmana.
Aaron Paul še ni povsem obupal nad vlogo Jesseja Pinkmana. Foto: EPA

Better Call Saul, oglasni slogan, ki je pritegnil tudi Walterja Whita, ko je pregloboko zabredel v preprodajalski posel, bo naslov serije, v kateri bo vlogo odvetnika brez kančka vesti ponovil Bob Odenkirk.
Kulise dogajanju bo znova nudilo mestece Albuquerque v Novi Mehiki, serija pa bo pravzaprav predstavljala zgodbo pred mamilarskimi podvigi za rakom obolelega učitelja kemije Whita. Do tistega trenutka v povsem običajno predmestno življenje ujet učitelj – igra ga Bryan Cranston – začne prekuhavanje najboljšega metamfetamina v okolici, da bi pokril visoke stroške zdravstvene oskrbe. Serija bo sledila Goodmanu in njegovim odvetniškim spretnostim, ki tako 'velike ribe' kot manjše lopove uspešno rešujejo rešetk. Odenkirk bo tokrat skušal odstreti več plasti svoje vloge in Saula razumeti tudi kot človeka, ne zgolj nenasitnega pohlepneža, ki misli samo na denar.

"Všeč mi je ideja o nanizanki, v kateri je glavni lik odvetnik, ki je pripravljen storiti kar koli, da bi se izognil sodišču. Če bo treba, se bo pogodil na stopnišču sodišča, da bi se le izognil sodni dvorani,"
je julija leta 2012 dejal režiser Vince Gilligan, ki se zdaj vrača v Albuquerque. Mesto ima po uspehu serije večji turistični obisk, zato sta vrnitev ekipe že pozdravila tako župan Mayor Richard Berry kot direktor filmskega sklada Nove Mehike Nick Maniatis.

Vrača se tudi hladnokrvni Mike
Poleg Boba Odenkirka se na male zaslone vrača tudi Jonathan Banks kot hladnokrvni Mike Ehrmantraut, če bodo pogajanja uspešna, naj bi se vsaj nekajkrat pojavil tudi eden izmed obeh glavnih zvezdnikov petih sezon Kriva pota Aaron Paul, ki ga trenutno lahko gledamo v avtomobilski akciji Need for Speed: Želja po hitrosti, medtem ko je Dean Norris (Whitov svak) očitno odigral svoje. Vrača se tudi Michael McKeankot, v seriji pa bodo igrali še Patrick Fabian, Rhea Seehorn in Michael Mando.
Serija Kriva pota (Breaking Bad) je zadnjo, peto, sezono končala v velikem slogu in pobrala celo vrsto nagrad. Poleg slavja na lanskih emmyjih in zlatega globusa za najboljšo serijo so Vincea Gilligana konec januarja za režijo nagradili njegovi stanovski kolegi.