Barry Gibb (na desni) bo navdih za skladanje poiskal pri duhu Johnnyja Casha. Foto: EPA
Barry Gibb (na desni) bo navdih za skladanje poiskal pri duhu Johnnyja Casha. Foto: EPA

Hiša je duhovni dom za vse oboževalce Johnnyja Casha.

Barry Gibb
Johnny Cash
Mož v črnem je v hiši v bližini Nashvilla gostil celo ameriške predsednike. Foto: EPA

Član znamenite družinske glasbene zasedbe Bee Gees ni izdal, koliko je odštel za hišo, v kateri je verjetno največji pevec countryja preživel kar 35 let. Gibb in njegova žena Linda sta že razpršila strahove vseh, ki so se bali, da bosta nova lastnika hišo opremila po svojem okusu. Zvezdnik je zatrdil, da bosta hišo ohranila kot spomin na velikega pevca.

Skladanje s pomočjo Johnnyja Casha
S hišo pa ima Barry tudi povsem posebne namene. Zaradi prisotnosti duha Johnnyja Casha jo namerava uporabiti kot delovno okolje. Vrata v stavbo bodo tudi v prihodnje ostala odprta za vse zveste oboževalce "moža v črnem" - to je bil vzdevek moža, na katerega te dni obuja spomin film o njegovem življenju -, saj je Gibb hišo označil za "duhovni dom za vse oboževalce Johnnyja Casha".
Nakup je bil posebna čast
Barry Gibb, ki je bil skupaj z bratoma Robinom in Maurecom pod imenom Bee Gees v šestdesetih in sedemdesetih član najbolj elitne skupine priljubljenih glasbenikov, je dodal, da nakup razume kot izjemno čast zase in za svojo ženo. Par naj bi se namreč že ob prvem obisku hiše v kraju Hendersonville v bližini Nashvilla naravnost zaljubil v posestvo.

Stene hiše v bližini prestolnice countryja so že popolnoma navajene loviti glasove znamenitih oseb. Johnny Cash je v svojem domu gostil številne prijatelje iz sveta glasbe, obiskalo pa ga je celo nekaj ameriških predsednikov.

Hiša je duhovni dom za vse oboževalce Johnnyja Casha.

Barry Gibb