Biliana Ivanović - Biba je za magistrski nastop izbrala izjemno razgiban repertoar, tako v glasbenem kot režiserskem smislu. Foto: Gregor Sečen
Biliana Ivanović - Biba je za magistrski nastop izbrala izjemno razgiban repertoar, tako v glasbenem kot režiserskem smislu. Foto: Gregor Sečen
Biliana Ivanović - Biba
Koncert je bil prepleten tudi s plesom in različnimi glasbenimi gosti. Foto: Gregor Sečen
Biliana Ivanović Biba
Viteška dvorana Posavskega muzeja v Brežicah se je izkazala kot izvrstna izbira za operni zaključek študija. Biba je povedala, da se je v Viteško dvorano naravnost zaljubila, ko jo je prvič videla. Foto: Samo Vodopivec

Biliana Ivanović - Biba je s tovrstnim koncertom zaokrožila študijsko pot soprana in šla korak dlje od lanskega diplomskega koncerta, ki je potekal na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Dobrodelni magistrski nastop je potekal 25. septembra v nabito polni in popolnoma razprodani Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Biba je občinstvo povsem navdušila in številni obiskovalci so morali kljub dodatni vrsti sedežev ostati pred vrati muzeja. Rdeča nit koncerta je bila glasba 20. stoletja, kjer smo v prvem delu slišali solopesmi, ki jih je Biba s svojimi glasbenimi prijatelji, ki jih je spoznala med svojo študijsko pot, priredila še za kakšen instrument.

Koncert s številnimi gosti
Poleg Bibe in pianista Maria Čopoja so nastopili še Dror Orgad na kitari, Eduard Kobeščak na kontrabasu in Luka Barešić, ki je sicer igralec, a je s svojimi stepčeveljci dal ritem ciklusu Peter Pan, zaplesal pa je tudi med drugimi pesmimi in tako koncert začinil z nadvse prikupnimi koreografijami. Med odmorom se je občinstvu predstavil tudi moški pevski zbor Kapele. Povezovalec koncerta je bil Ivan Urek.

V drugem delu je mlada sopranistka nastopila s tamburaškim orkestrom hrvaške radiotelevizije, pod vodstvom dirigenta Siniše Leopolda. Slišali smo lahko čudovite arije iz znanih operet, v katere je Biba vključila tudi plesne korake in veliko glasbene strasti. Ob Bibinih interpretacijah je občinstvo vidno izražalo močna čustva, številni so tudi zajokali, predvsem pa so pevko spremljali z bučnimi aplavzi in vzkliki zadovoljstva.

V občinstvu je bilo veliko znanih obrazov - nekaj iz medijskega, predvsem pa iz poslovnega sveta - in domačinov iz okolice Brežic. Ob koncu koncerta občinstvo Bibe ni spustilo z odra, pred ganljivim pevkinim zahvalnim govorom ob koncu študijske poti, pa je direktor Eventima sporočil tudi znesek od prodanih vstopnic, ki je romal v dobrodelne namene, za socialno ogrožene družine z otroki.

Dobrodelni magistrski koncert je Biba s pomočjo fanta in družinskih prijateljev organizirala sama, ob pomoči donatorjev, ki so pripomogli, da je bil večer vrhunsko izpeljan.

Sopranistki Bibi ob koncu magistrskega študija opernega petja iskreno čestitamo tudi iz uredništva MMC RTV Slovenija in ji želimo še veliko uspehov na njeni glasbeni poti.


Videonapoved magistrskega koncerta. Biba prepeva pesem V. Herbert: Art is calling for me, arija Stelline iz operete The Enchantress

Emmerich Kálmán: Heia, Heia in den Bergen, arija Sylve iz operete Die Csárdásfürstin v izvedbi sopranistke Biliane Ivanović - Bibe in tamburaškega orkestra hrvaške radiotelevizije. Avtor videa: Marko Pletikosa.


E Cossetto: Adios Querida v izvedbi sopranistke Biliane Ivanović - Bibe, na kitari Dror Orgad. Avtor videa: Marko Pletikosa.