Dedka rock'n'rolla bosta skušala navdušiti milijon in pol ljudi. Foto: EPA
Dedka rock'n'rolla bosta skušala navdušiti milijon in pol ljudi. Foto: EPA

Dogodek bo kot druga novoletna zabava.

Ana Maria Maia
Mick Jagger
V telesu Micka Jaggerja je neusahljiv vir energije. Foto: EPA

Koncert na znameniti plaži Copacabana v Rio de Janeiru bodo legendarni "Rollingi" priredili februarja, udeležilo pa naj bi se ga do 1,5 milijona ljudi. Copacabana je sicer središče družabnega življenja v Rio de Janeiru. Koncert naj bi bil izredno darilo za Brazilce, saj si mnogi ne morejo privoščiti dragih vstopnic za spektakularne koncerte Rolling Stonesov.

Velik podvig za policijo
Ana Maria Maia, vodja oddelka za organizacijo posebnih dogodkov v upravi Ria de Janeira, je dejala: "Dogodek bo kot druga novoletna zabava. Vsaj mi ga bomo tako doživeli." Organizacija dogodka bo izredno velik podvig za policijo, saj Rio ne slovi ravno kot zelo miroljubno in varno mesto. Po cestah kar mrgoli kriminalnih tolp in tudi rokerski veterani lahko hitro postanejo žrtve brazilskih nepridipravov. Z mestne uprave so zato že sporočili, da bo prizorišče koncerta varovalo vsaj 2.400 policajev, zaprli pa bodo tudi vse ceste v okolici plaže.

Ponesrečeni brezplačni koncert
Dedki rocka tokrat ne bodo prvič priredili brezplačnega koncerta. Najbolj znana brezplačna koncerta "Rollingov" sta bila nastop v Hyde Parku leta 1969 in zloglasni koncert na dirkališču za speedway Altamont v Kaliforniji leto dni zatem. Zloglasni zato, ker so na njem za varnost skrbeli pripadniki motoristične "tolpe" Hells Angels, ki so ubili navdušenega oboževalca Rolling Stonesov.

Brazilska naveza
Čeprav so Rolling Stonesi v zadnjih štirih desetletjih že večkrat obredli svet, bodo tokrat šele tretjič obiskali Brazilijo. Skupino, ki trenutno navdušuje s koncerti v okviru turneje The Bigger Bang (Večji pok), na Brazilijo vežejo prav posebne vezi. Vsaj nekatere od članov slovite četverice. Če smo še bolj natančni, le enega. Najmlajši od otrok Micka Jaggerja se je rodil iz pevčeve zveze z brazilsko televizijsko voditeljico in manekenko Luciano Gomez.

Dogodek bo kot druga novoletna zabava.

Ana Maria Maia