Naslovnica novega albuma skupine The Rolling Stones. Foto: Reuters
Naslovnica novega albuma skupine The Rolling Stones. Foto: Reuters
Ray Charles
Posthumno so pri Starbucksu izdali tudi album Raya Charlesa. Foto: RTV SLO

Album Rarities 1971-2003 bo hkrati izšel še pri založbi Virgin Records, saj se skupina želi izogniti sankcijam, kot jih je doživela Alanis Morissette. Ta je svoj zadnji album šest tednov prej kot pri običajni založbi izdala pri Starbucksu, zaradi česar se je ena od verig glasbenih trgovin odločila umakniti vse njene albume. Na novem albumu Stonesov bo 16 pesmi, od katerih so bile vse že izdane na b-straneh plošč ali kot "običajne" pesmi, le da so na novem albumu namesto v studiu izvajane na koncertih.

Pomembnejši so "novi dragulji"
Z novega albuma, ki bo izšel le 11 tednov po prvem studijskem albumu Stonesov po osmih letih, bodo tako donele pesmi, kot sta Tumbling Dice in Beast of Burden v koncertni priredbi, plesni predelavi skladb Miss You in Harlem Shuffle ter pesmi z b-strani albumov, na primer Let It Rock. Starbucksu so (neekskluzivno) pravico do izdaje albuma dali, ker se ne želijo ukvarjati z izdajanjem starih draguljev, kot jim pravijo, ampak jim je pomembnejše posvečanje novim pesmim.

Lahko ujamejo Raya Charlesa?
Če bo šel tudi novi album, izdan pri Starbucksu, po stopinjah najuspešnejše od njihovih prejšnjih izdaj, se Micku Jaggerju in druščini ni treba bati za zaslužek. Posthumno izdani album Raya Charlesa Genius Loves Company je ta veriga kavarn prodala v več kot treh milijonih izvodov. Daleč od takega uspeha pa je zadnji album legendarnih rockerjev. Dolgo napovedovani in pri kritikih dobro ocenjeni A Bigger Bang je po navedbah podjetja Nielsen SoundScan do zdaj kupilo le 295.000 poslušalcev.

S Starbucksom Stonesi sodelujejo od leta 2003, ko je z njihovim deležem nastal album iz serije Artist's Choice, v kateri so glasbeniki izbirali svoje najljubše pesmi in razpravljali o njihovem vplivu. Istega leta pa je pri kavarniški založbi izšel tudi njihov DVD.