Perpetuum Jazzile se bodo v tretji sezoni Vokal Xtravaganzze pridružili Bolyki Brothers. Foto: Cankarjev dom
Perpetuum Jazzile se bodo v tretji sezoni Vokal Xtravaganzze pridružili Bolyki Brothers. Foto: Cankarjev dom
Vokal Xtravaganzza
Perpetuum Jazzile se čez mesec dni podajajo na južnoameriško turnejo. Foto: Cankarjev dom

Mesec dni, preden se bodo glasbeniki odpravili na južnoameriško koncertno turnejo, so Cankarjevem domu na koncertu Vokal Xtravaganzza predstavili novosti svojega koncertnega repertoarja. Zaradi velikega povpraševanja so po razprodanem koncertu večer kasneje dodatno ponudili še enega.

Na koncertu letošnje sezone, ki jo glasbeniki opisujejo kot najintenzivnejšo doslej, so Perpetuum Jazzile še globlje podali v ritme in melodije brazilske sambe in bossa nove Toma Jobima in Quincyja Jonesa, dodatno popestritev pa je v a cappella repertoar dodala še legenda sodobnega tanga, Astor Piazzolla. Skladbam vseh teh mojstrov se bodo pridružili tudi slovenske glasbene uspešnice.

V družbi virtuozov Bolyki Brothers
Prvič se je zasedbi na odru pridružil tudi eden najbolj virtuoznih kvartetov a cappella v Evropi Bolyki Brothers, ki se posveča džezu in gospelu. Sestavljajo ga pravi bratje, ki se ponašajo z razponom od basovskega do kontratenorskega, kar jim omogoča virtuozne imitacije cele vrste inštrumentov. Bratje sicer delujejo v Budimpešti, številni nastopi pa so jih poslali po odrih vsega sveta, na katerih so sodelovali z glasbeniki, kot so Al di Meola, The Holmes Brothers, Johnny Cash in drugi. "Tile fantje naredijo šalo prav iz vsega – razen iz glasbe," je o zasedbi nekoč povedal klarinetist Louisa Armstronga Joe Muranyi.