The Golden Echo je pevkin drugi studijski album. Foto: EPA
The Golden Echo je pevkin drugi studijski album. Foto: EPA

Zdaj 24-letna glasbenica - avtorica, pevka, performerka - v drugo seda na tobogan, ki pa jo bo zanesljivo potisnil precej dlje kot pa jo je njen prvenec, izdan pred dvema letoma. Album Vows (tudi zanimiv in še dober povrhu) je dobil naslednika - to je The Golden Echo, zagotovo eno najboljših, najbolj iskrih, najbolj zanimivih, zvedavih, sočnih, dinamično sturkturiranih, izjemno, bistroumnih, nenavadnih, sproduciranih in še prej čudovito spisanih glasbenih del te sezone, morebti kar desetletja.

Kimbra, ki je res zanimiva persona, piskasongov že od malih nog, je moči v studiu združila s tudi z artistično smetano, to je avtorji vse prej kot dekliškega popa - Flying Lotusom, Thundercatom, Markom Fosterjem, zraven je bil tudi Matt Bellamy, pa Bilal, John Legend, člani skupin Mars Volta in Siverchair. Opa!? Od kod vsi ti? Kimbra je album The Golden Echo posnela v sodelovanju z ameriškim producentom Richom Costeyjem, ki je poprej poskrbel tudi za zvočno obliko del iz diskografije indie- / alter- veličin, to je skupin Jane's Addiction, Franz Ferdinand, The Wombats, Foster The People, Interpol, Muse in še nekaterih. Vsa ta množica fantastičnih glasbenikov je zelo slišno dodala svoje, in tudi zato The Golden Echo odmeva tako samozavestno in bo odmeval še zelo dolgo.

Kimbra pa itak, bi se reklo - v najboljših letih, v najboljši formi, z albumom, ki je najboljši. Artistična ekstravaganca, a še vedno čisti pop. Lady Gaga ob tem res edino še "gaga"! Reklo bi se lahko tudi: zlata (medalja) je tu, zdaj čakamo le še rekord.