Pips, Chips, Videoclips morda poznate tudi po pesmi Dinamo ja volim iz leta 1992, ki je postala tudi neuradna himna navijačev tega kluba. Foto: Spletna stran skupine
Pips, Chips, Videoclips morda poznate tudi po pesmi Dinamo ja volim iz leta 1992, ki je postala tudi neuradna himna navijačev tega kluba. Foto: Spletna stran skupine
Trnfest je tradicionalno tudi kraj druženja - in to še dolgo po tem, ko se ob desetih koncerti na prostem končajo. Foto: BoBo
Kljub finančni stiski, s katero se vsako leto spopada festival, vstop na koncerte ostaja brezplačen. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler

Zadnji dan Trnfesta je od poldneva pa do šestih popoldne zaznamoval še sejem oblikovalcev ARTish, ki se je zaradi slabega vremena preselil v dvorano.

"Že 21. Trnfest je odlično uspel, vreme je zdržalo skoraj do konca. Letos smo ponudili 33 večerov pestrega dogajanja. Najbolje so bili obiskani koncerti, recimo Katalene, Fake Orchestra in Artbeatersov. Odlično je uspel 25-urni impromaraton, velika senzacija pa je bil ponovno stand up," je dogajanje na letošnjem Trnfestu povzela Mojca Ocvirk, predstavnica za stike z javnostjo.

V mesecu dni naj bi se po prvih ocenah na druženje ob kulturi v Trnovo zgrnilo od 55.000 do 60.000 obiskovalcev.

Trnfest se vsako leto znova srečuje s finančnimi zagatami, a kljub temu Ocvirkova ostaja pozitivno naravnana: "Menimo, da se bomo tudi prihodnje leto prebili čez vse finančne stiske, kajti volje imamo veliko, tako mi kot naši potencialni nastopajoči!"

Zadnji festivalski dan bo torej opoldne uvedla prodajno-razstavna predstavitev unikatnih del ustvarjalcev ARTish, ki bo ob tej priložnosti dobila še predpono Trn. Program bodo popestrile brezplačni plesni glasbeni delavnici pod vodstvom plesne pedagoginje Kristine De Ventus in delavnica izdelovanja glasbil, ki jo prireja glasbena šola ARTSEM.

Emonska promenada pod vprašajem
Nato se bo dogajanje preselilo na Emonsko ulico in Trnovski most, kjer se bo ob morebitnem lepem vremenu sklenil Trnfestu sestrski festival Emonska promenada, ki nudi pester kulturno-umetniški program.

Sproščeno ustvarjalno druženje bo zvečer zaokrožil koncert zagrebške rockzasedbe Pips, Chips & Videoclips. Skupina je nase opozorila leta 1992 z navijaško pesmijo za zagrebški klub Dinamo ja volim, slovi pa po raznovrstnosti in provokativnosti ter po atraktivnih nastopih. Ob 22. uri bo na oder stopil ljubljanski župan Zoran Janković, ki bo že tradicionalno izrekel nekaj besed ob koncu priljubljenega trnovskega festivala.