Nuša bi skoraj stavila, da se bo Anžej uvrstil v finale. Foto: RTV SLO
Nuša bi skoraj stavila, da se bo Anžej uvrstil v finale. Foto: RTV SLO
Anžej Dežan
Anžej ni več Mr. Nobody, ampak je že Mr. Somebody, meni Nuša. Foto: RTV SLO

Verjetno Celine Dion s skladbo "Ne partez pas sans moi".

Nuša o svoji najljubši evrovizijski popevki
Nuša Derenda
Nušin zadnji pomemben vrhunec je bil koncert v Cankarjevem domu. Foto: RTV SLO

V spletni klepetalnici MMC-ja RTV Slovenija je pevka Anžeju pred jutrišnjim polfinalnim nastopom svetovala, naj se ima fino, uživa na odru in se osredini na svoj nastop, za katerega bi si upala skoraj staviti, da ga bo letos pripeljal v finale. Vprašanje o vzroku za slabše slovenske uvrstitve se ji zdi nehvaležno, če pa bi morala sama sestaviti idealno ekipo za to tekmovanje, bi izbrala ekipo, ki je do zdaj skrbela za njeno glasbeno in vizualno podobo.

Mogoče čez nekaj let spet na Emi
Preberite si klepet z Nušo Derenda.
Čeprav je Cole Moretti dejal, da bi morali za vsakega glasbenika navijati enkrat, kar smo za Nušo že počeli, pevka ne zanika možnosti, da se ne bi še kdaj prijavila na Emo. Po svojem uspešnem nastopu v Köbenhavnu je poskuašala še dvakrat, med drugim lani, ko je v svojo spremljevalno ekipo povabila tudi Anžeja Dežana, vzrok za njeno povabilo pa je bilo predvsem njegovo dobro petje.

Anžej ima dobre temelje
Glede na njegovo mladost in dobro petje Nuša predvideva, da ima dobre temelje za uspešno kariero, pri njegovem petju pa podobno kot pri svojem čuti veliko energije. Anžej bo tako kot Nuša pel v angleščini. "Na neki način zagotovo izrabiš to priložnost, ki ti je dana. Pravila so taka, da lahko poješ v tujem jeziku in to je dovoljeno vsem državam. Mogoče je na takem dogodku lažje razumeti angleščino kot slovenščino," je o svoji odločitvi za preobrazbo pesmi Ne, ni res v Energy povedala pevka.

Samo dobra pesem ni dovolj
A kot pravi pevka, ni pomembna samo dobra pesem, veliko naredi tudi osebnost predstavnika posamezne države. "Vsekakor je dobrodošlo, da si komunikativen, da hodiš okrog, daješ izjave, si odprt. Anžej vse to ima in zato ga bodo imeli radi. Zagotovo je to dobro in pripomore k boljši promociji države same," je zaupala Nuša, ki je druženje v Köbenhavnu, kjer je nastopala sama, opisala kot niz vaj, tiskovnih konferenc, zabav, večerov in druženj, ki so jih organizirale posamezne države. Na slovenski je med drugim zapela tudi harmonika.

Nuša težko ocenjuje, koliko h končnemu uspehu pripomore kakovost pesmi same, koliko pa dobro uvsrtitev "skuhajo" v evrovizijskih kuhinjah. "Glasujejo pač države. Tiste, ki so si blizu, nekako držijo skupaj, Slovenija je nekje vmes. Mogoče bi več prinesla tudi "lobiranja" v posameznih državah in sama prepoznavnost Slovenije. Evrosong je samo eden izmed ambasadorjev v svetu, vendar žal premajhen," je prepričana pevka, ki je pred kratkim navdušila na dveh koncertih v Cankarjevem domu, na katerih se ji je pred mikrofonom pridružil tudi evrosongovski zmagovalec Johnny Logan.

Verjetno Celine Dion s skladbo "Ne partez pas sans moi".

Nuša o svoji najljubši evrovizijski popevki