Glasba
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je dirigentu v spomin izvedel skladbi Archangela Corelija.
Carlosa Kleiberja so pokopali v Konjšici v Zasavju.

Dodaj v

POKLON DIRIGENTU CARLOSU KLEIBERJU

Pokopan v Sloveniji
26. julij 2004 ob 20:40
Konjšica - MMC RTV SLO, STA

V Konjšici so se člani Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije s koncertom poklonili spominu dirigenta Carlosa Kleiberja.

Na njegov grob v Konjšici so predstavniki Slovenske filharmonije in Cankarjevega doma (CD) položili cvetje, med navzočimi so bili tudi programska direktorica filharmonije Monika Kartin, direktor filharmonije Damjan Damjanovič, direktor CD-ja Mitja Rotovnik in drugi dirigentovi sodelavci iz Slovenije.

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je v spomin na dirigenta izvedel dve skladbi Archangela Corelija.

Carlosa Kleiberja, ki je umrl 13. julija, so v soboto, 17. julija, pokopali v ožjem družinskem krogu na pokopališču v Konjšici v Zasavju. Velikega umetnika so že za časa življenja povzdignili med legende klasične glasbe in največje dirigente 20. stoletja.

Dvakrat v Sloveniji
V Sloveniji je veliki umetnik gostoval dvakrat, prvič je v osemdesetih letih dirigiral Simfoničnemu orkestru RTV-ja Slovenija, pred sedmimi leti pa je vodil orkester Slovenske filharmonije. Za njegovo umetniško ustvarjanje je bilo značilno, da se je ves predajal glasbi in stremel k najvišji kakovosti kompozicij. Znanje in poustvarjalni navdih sta ustvarila mogočen opus in ga vodila na vse največje glasbene odre sveta.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo