Boštjan Cvek je dve desetletji razdajal svojo dušo za Jazz Cerkno. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Cvek je dve desetletji razdajal svojo dušo za Jazz Cerkno. Foto: MMC RTV SLO
Poslovil se je Boštjan Cvek

Boštjan Cvek se je mnogo let posvečal organizaciji tega izbranega glasbenega festivala, ki je v odmaknjeno Cerkno pripeljal vrhunske ustvarjalce. Veljal je za zanesenjaka, ki se je pogosto pretirano razdajal.

V zadnjega pol leta mu je uspelo na hitro premagati raka na pljučih, vendar so mu nato odkrili še raka na jetrih. Sprva načrtovan dobrodelni koncert zanj bo zato odigran njemu v spomin, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena njegovi družini.

"Boštjan je izpeljal svoj koncert"
"Tudi to je džez. Prideš na koncert, in potem ko izzveni še zadnji ton, po močni izkušnji tudi greš. V tišino, v neskončno veličastno praznino. Boštjan je izpeljal svoj koncert. Minulo noč se je poslovil od nas, vendar je, kot je v njegovi navadi, poskrbel, da bodo koncerti še naprej. Prvi je že danes zvečer v Kinu Šiška. Boštjanu je šlo za to, da bo dogodek dobro obiskan in druženje, kot je treba. Pridite in postanite del izpolnitve Boštjanove zadnje želje," so zapisali v Kinu Šiška

Na odru Kina Šiška so tako nastopili Kar Češ Brass Band, Ana Pupedan & Jani Kovačič, Demolition Group in Dan D. Po nastopih v živo pa je za glasbo poskrbel BIGor.

Poslovil se je Boštjan Cvek