Primož Vidovič. Foto: Aleš Cipot
Primož Vidovič. Foto: Aleš Cipot
Sorodna novica Kmalu izvemo, ali je najlepši šanson že napisan

Prireditev, na kateri bodo podelili tudi nagradi Franeta Milčinskega - Ježka, boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Radiu Prvi, Radiu Maribor, Radiu Koper in TV SLO.

V tem in prihodnjem tednu vsak dan predstavljamo nove šansone, nove skladbe, tiste, ki so padle skozi strokovno rešeto dveh predizborov in se bodo na sklepnem večeru v Rogaški Slatini potegovale za naziv Šanson leta 2023.

Skladbe predstavljamo po takšnem vrstnem redu, kot bodo nastopile na odru Kulturnega centra v Rogaški Slatini.

Prvo ste slišali prvo skladbo z naslovom V našem belem hodniku, avtorice in izvajalke Ane Marie Mitič, nato pa Patricijo Škof in njen Šanson iz tujine. Danes boste slišali šanson Primoža Vidoviča z naslovom Triptih sestre Felicite.

Primož Vidovič je pevec, je kantavtor in je filozof. V svojih skladbah na duhovit način dreza v slepe pege našega časa in premišljuje ter preizprašuje večna vprašanja, skrivajoča se za usodami navadnih in nenavadnih ljudi. Literarna besedila, zasoljena z dovtipi in aluzijami spremlja kabaretska teatralnost, v glasbi pa se prelivajo ljudski melosi z vseh koncev sveta, od tanga, džeza vse do sevdaha in fada.

Primož Vidovič pravi, da uglasblja poezijo zato, da bi tudi v verzih preteklosti odkril sedanjost.
In o večno zamolčanih resnicah govori tudi naslednji šanson.

Pod glasbo in besedilo Triptiha sestre Felicite je podpisan Primož Vidovič, aranžma je ustvaril Samo Ivačič, šanson pa so izvedli Vidovič ter Matjaž Balažic na bandoneonu, Luka Gaiser na kontrabasu in Timi Krajnc na kitari.

Primož Vidovič: Triptih sestre Felicite (živo na predizboru Festivala slovenskega šansona 2023)