'Brezčasno kul!' so o glasbi The Bambi Molesters zapisali v reviji Rolling Stone. 'Trenutno najboljši surferski bend na svetu,' pa je nekoč o njih rekel Lux Interior iz zasedbe The Cramps. Foto: The Bambi Molesters
'Brezčasno kul!' so o glasbi The Bambi Molesters zapisali v reviji Rolling Stone. 'Trenutno najboljši surferski bend na svetu,' pa je nekoč o njih rekel Lux Interior iz zasedbe The Cramps. Foto: The Bambi Molesters
Trnfest
Brezplačni Trnfest je letos v 34 dneh ponudil glasbene in gledališke večere, razstave, ustvarjalne delavnice, filmske projekcije, pa tudi program za najmlajše. Že nekaj let je obvezni del festivala tudi pečena koruza. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler

Pravzaprav je to storil ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ob tej priložnosti obiskal 20. izdajo Trnfesta. Festival je v 34 dneh po navedbah organizatorjev obiskalo več kot 55.000 obiskovalcev, med temi je bilo opaziti tako najmlajše kot starejše obiskovalce, v povprečju pa je šlo za občinstvo, staro od 20 do 40 let.
Organizatorji KUD-a France Prešeren so zadovoljni tudi z letošnjim obiskom Emonske promenade, ki vsako leto privablja več otrok, pa tudi starejših, željnih druženja, iger in kulture. Sklep Trnfesta je zadnji čas za razglasitev najboljših avtorjev fotografskega natečaja TrnFoto 2011. Vsak dan je festival spremljala razstava z množico utrinkov, ki so jih v svoje objektive pridno lovili obiskovalci.
Četverica, zaljubljena v pank, a na malo drugačen način
A nazaj h glavnim zvezdam večera, prvakom surfrock glasbe, katerih korenine segajo 16 let nazaj. The Bambi Molesters sta ustanovila kitarista Dalibor Pavičić in Dinko Tomljanović, ko sta se okrepila z basistko Lado Furlan in bobnarjem Hrvojem Zaboracom, pa so potrebovali pičle tri ure, da so leta 1997 posneli pesmi za prvenec Dumb Loud Hollow Twang.
Zasedba je na prizorišče 'udarila' s povsem lastnim zvokom hreščeče ritmične kitare, ki se prepleta z energično vodilno melodijo, medtem ko bas in bobni poskrbijo za silovito podlago. Ljubezen do panka je tista, ki četverico poganja od samega začetka, a tudi zgodnji soul in afriški ritmi so jim blizu. Zasedba je koncertirala tudi po drugih celinah in med drugimi sodelovala z ameriškim glasbenikom Chrisom Eckmanom, s katerim je osnovala zasedbo The Strange.
Elektronski ritmi za poplesavanje pozno v noč
Po končanem koncertu na Trnfestu se bo dogajanje še zadnjič prestavilo v notranjost KUD-a, kjer bodo odmevali elektronski ritmi, tokrat izpod prstov ekipe HellEktro, ki jo sestavljajo Nora Beti, Schejtan in Ludvik.