Oboževalka Beatlov posnema prizor z naslovnice njihovega kultnega albuma Abbey Road. Foto: EPA
Oboževalka Beatlov posnema prizor z naslovnice njihovega kultnega albuma Abbey Road. Foto: EPA

V njem so snemali znani glasbeniki in zasedbe, kot so The Beatles, Pink Floyd, Adele in Kanye West. Studio po pisanju britanskega BBC-ja pomeni "sanje za vsakega glasbenika".

Izvajalce, ki bodo snemali v svetovno znanem studiu, bodo izbrali štirje radijski didžeji, kot prvi pa se bo vanj podala skupina Chappaqua Wrestling, ki ga po sanjavih pop skladbah primerjajo z zvokom The Beach Boys in Teenage Fanclub. Jedro zasedbe sestavljata duo Jake Mac in Charlie Woods iz Brightona.

Snemalni studio Abbey Road so odprli leta 1931. Svetovno slavo je dosegel kot studio, v katerem so The Beatles v 60. letih na novo definirali pop. Skozi njegova vrata so se zvrstili najbolj znani glasbeniki, od Cliffa Richarda do Taylor Swift. Tesno je povezan z zapuščino rock skupin, kot sta Pink Floyd in Deep Purple. Izvajalci lahko v njem še vedno zaigrajo na klavirju, na katerem je John Lennon ugasnil cigaro, ali na Steinwayu, poimenovanem Lady Madonna, priljubljenem klavirju Paula McCartneyja.

V zadnjih letih si v studiu prizadevajo, da bi privabili nove generacije glasbenikov. Londonski producent Novelist je v njem lani posnel dele svojega debitantskega albuma, po zaslugi producenta Nila Rodgersa, ki so ga imenovali za glavnega kreativnega svetovalca, pa so v njem snemali tudi Jordan Smith, Ray BLK in NAO.

Platforma BBC Music Introducing, ki so jo ustvarili leta 2007, obetavnim glasbenikom daje priložnost, da jih slišijo na lokalnih in nacionalnih radijskih postajah BBC, pa tudi možnost nastopov na festivalih, kot so Glastonbury, Reading & Leeds in SXSW. Med izvajalci, ki so bili na začetku kariere omenjeni v tej radijski storitvi, so Florence + The Machine, Wretch 32, George Ezra, Not3s in The 1975.