Meri Avsenak ljubezen do šansona izpolnjuje tudi v svoji radijski oddaji. Foto: RTV SLO
Meri Avsenak ljubezen do šansona izpolnjuje tudi v svoji radijski oddaji. Foto: RTV SLO
La Vie en Rose, festival šansonov
Avsenakova se med nastopajočimi na La Vie en Rose predstavlja drugič. Foto: Cafe Teater

Šansonjerka, ki ji bo mogoče 11. junija prisluhniti na mednarodnem večeru šansonov La Vie en Rose, je v spletni klepetalnici MMC-ja prav Miličinskega poudarila tudi kot enega najcelovitejših šansonjerjev, saj se je predstavljal kot avtor, izvajalec, komik in humorist. Od bližajočega se večera La Vie en Rose pričakuje le najlepše in obljublja pester program, ob tem pa se najbolj veseli, da bo na odru obujala spomine s pevcem Zvonkom Špišićem, s katerim se je predstavljala na festivalu šansona v Rogaški Slatini.

Če bi šansonjerki ponudili, da lahko na odru nastopi s katerim koli svetovnim glasbenikom, bi si pred časom izbrala Luciana Pavarottija, danes pa jo je s svojo interpretacijo klasičnega džeza bolj prepričal Michael Buble. Med slovenskimi izvajalci pa bi za »sopevca« na odru izbrala Janeza Bončino Benča ali Magnifica.

Vsak teden pol ure šansona
Meri Avsenak, ki se ljubezni do šansona posveča tudi kot radijska urednica in na tretjem programu Radia Slovenija med drugim pripravlja oddajo Pol ure za šanson, se je spomnila tudi številnih koncertov, na katerih se je do zdaj predstavila in izmed teh izbrala tiste, ki so se ji najbolj vtisnili v spomin. Tako je obujala spomine na samostojni koncert šansona v novomeški galeriji, na katerem je prepevala pred kakšnim desetletjem, in na večer, posvečen skladatelju Bojanu Adamiču na vrtu Tivolskega gradu.

Pestra zgdoba šansona
Na svojih nastopih ponuja glasbenica pester program, v katerega vključuje tako balade, nekoliko nagajivejše, satirične pesmi kot tudi sodobnejše glasbene oblike. Med vsemi pa rada prepeva prav vse, saj je prepričana, da je vsaka skladba svoja zgodba in da je tudi življenje ena sama pestra zgodba, kakor tudi šanson. Če bi njeno petje služilo kot glasbena podlaga filmske zgodbe, bi se ji to zdelo najbolj primerno v filmu Cigani letijo v nebo, ob tem pa se je spomnila svojega uspešnega nastopa s skaldbo Ciganova ljubezen.