Spider-Man tokrat svet rešuje tretjič. Foto: Kolosej
Spider-Man tokrat svet rešuje tretjič. Foto: Kolosej

Vprašanje, ali bo to zaključni del finančno zelo uspešne in vsaj v ZDA izredno priljubljene trilogije, ostaja žal odprto. Žal zato, ker meni, sicer velikemu privržencu naslovnega lika še iz časov pred prvim filmom, trije filmi povsem zadostujejo.

Režiser Sam Raimi, ki je v vseh treh filmih lepo ujel duh Petra Parkerja in njegovega alter ega Spider-Mana, je s tretjim delom morda želel preveč srčno izpolniti velika pričakovanja ljubiteljev stripa na eni in ljubiteljev prvih dveh filmov na drugi strani. Zato je v tretji del strpal kar tri zlikovce, katerih zgodbe se sicer spretno prepletajo, vendar posameznemu liku ne pustijo zadihati. Kljub odličnim posebnim učinkom in številnim akcijskim prizorom žal niti eden pretirano ne izstopa.

Film tako nekoliko odreši dramatično čustvena plat zgodbe, kjer se prepletajo Parkerjeva čustva do izvoljenke Mary Jane, maščevanje stričeve smrti in priljubljenost Spider-Mana v javnosti. K temu pa izdatno prispeva igralska ekipa iz prvih dveh delov ter nova igralca Topher Grace in Thomas Haden Church.

Ocena: -4, piše Uroš Šetina.