Foto:
Foto:
Mladinska knjiga je Malega princa ponudila po zgolj 990 tolarjev.

V knjigarni Dom knjige v Kopru je potekal kulturni program. Z ugodnimi nakupi pa naj bi MK bralce presenečal celo leto. Vsak mesec bo tako po ugodni ceni mogoče kupiti knjigo meseca. Februarja je to Mali princ francoskega avtorja Antoina de Saint Exuperyja, za katero boste odšteli 990 SIT.

Nekaj za otroke ...
Dopoldanski program v Domu knijge je bil v znamenju otroške literature ter zabavnega programa za naše najmlajše. Pravljičarka Davorka Štefanec je nastopila z dramatizacijo pravljice Moj dežnik je lahko tudi balon avtorice Ele Peroci, svoje ustvarjalne sposobnosti pa so otroci lahko preizkusili na likovni delavnici, ki sta jo vodila priljubljena ilustratorja Matjaž Schmidt in Jelka Godec Schmidt.

... pa tudi nekaj za odrasle
Popoldne pa so v Domu knjige na svoj račun prišli starejši ljubitelji knjig. Po pogovoru z avtorjema Milanom Deklevo in Andražem Poličem je sledil glasbeni nastop Rudija Bučarja. Za zaključek prijetnega dneva pa so na okrogli mizi o svojih najljubših knjigah spregovorili nekateri znani Primorci, in sicer Lucija Čok, Iztok Geister in Darja Zgonc.

Kaj smo prebirali v mladosti?
Pri Mladinski knjigi teme okrogle mize niso izbrali naključno, saj se tema pogovora navezuje na promocijsko akcijo založbe, ki poteka po vseh knjigarnah Mladinske knjige. V promocijski akciji Najljubša knjiga moje mladosti obiskovalci knjigarn glasujejo za knjigo, ki so jo v prvih letih življenja najraje prebirali.

Vrhunec ob začetku poletja
Praznovanje jubileja MK-ja se bo aprila nadaljevalo v Mariboru, junija pa se seli v prestolnico, kjer bo dogajanje doseglo vrhunec. V Ljubljani bo namreč potekala osrednja proslava, junija pa bo založba na prodajne police poslala tudi zmagovalno knjigo zgoraj omenjene promocijske akcije.

Začetek s 6 knijgami na leto
Ob ustanovitvi je bila Mladinska knjiga založba, ki je izdajala zgolj časopise in knjige za otroke in mladino, njen program pa se je kmalu začel širiti tudi napodročje literature za odrasle in kot tudi na strokovna dela. Kako zelo se je dejavnost založbe razrasla, dokazuje tudi podatek, da se je pred šestdesetimi leti Mladinska knjiga lahko pohvalila le s 6 izdanimi naslovi na leto, danes pa toliko knjig izide v enem samem tednu.

Največja v državi
Velik trenutek za Mladinsko knjigo je bila tudi lanska združitev s Cankarjevo založbo. Po združitvi je Mladinska knjiga postala največja knjižna založba v Sloveniji, ki združuje 38 knjigarn.