Novomeščani si bodo lahko ta teden na sejmu ogledali dobršen del letne knjižne bere. Foto: BoBo
Novomeščani si bodo lahko ta teden na sejmu ogledali dobršen del letne knjižne bere. Foto: BoBo

Na sejmu bodo predstavili okoli 2300 knjig, kar predstavlja glavnino od lanskega do letošnjega sejma izdanih knjig, ki so jih na knjižne police poslale vse slovenske založbe. Po besedah Mitje Pelka, predsednika Kulturno-umetniškega društva Krka, ki organizira sejem poleg Knjižnice Mirana Jarca in novomeške knjigarne Mladinske knjige, bosta na drevišnjem odprtju sejma gosta večera, ki so ga poimenovali Prebujanje besed, gledališča režiserja in dramatika Dušan Jovanović in Matjaž Zupančić.

V okviru sejma bodo v sredo svoje literarne ustvarjalne začetke predstavili učenci dolenjskih osnovnih šol, v četrtek pa bo ob izidu druge knjige zbranih del Mirana Jarca potekal literarni večer s pogovorom, na katerem bosta sodelovala zgodovinarja Drago Bajt in Marijan Dović.

V okviru Dolenjskega knjižnega sejma je novomeška Knjižnica Mirana Jarca pripravila tudi virtualno razstavo A neko uro se je prebudila Beseda ... o pesniku, pisatelju in dramatiku Miranu Jarcu. Vse razstavljene knjige bodo med sejmom na prodaj s popustom.