Pisateljica je izdala sedem knjig o čarovniku s strelo na čelu, Harryju Potterju, ki so se po vsem svetu prodale v več kot 450 milijonov izvodih. Foto: EPA
Pisateljica je izdala sedem knjig o čarovniku s strelo na čelu, Harryju Potterju, ki so se po vsem svetu prodale v več kot 450 milijonov izvodih. Foto: EPA

Nov roman Rowlingove se bo precej razlikoval od knjig, ki popisujejo prigode Harryja Potterja, to pa je tudi vse, kar je pisateljica razkrila o delu. Za zdaj ostajata skrita tako vsebina kot naslov romana, prav tako pa niso razkrili, kdaj naj bi ta izšel. Znano je le, da bo izšel pod okriljem Little, Brown Book Group v Veliki Britaniji in ZDA.
"Kljub temu da sem pri pisanju neizmerno uživala, bo moja nova knjiga nekaj čisto drugega kot dela iz serije o Harryju Potterju, ki je uspešno izšla pod okriljem založbe Bloomsbury in drugih založb po svetu. Uspeh serije mi omogoča odkrivanje novih področij in temu je logično sledila tudi izbira novega založnika," je v sporočilu za javnost pojasnila Rowlingova. Sodelovanja z Little, Brown se v "novi razvojni stopnji svojega pisanja" pisateljica izjemno veseli.
Lahko roman ponovi uspeh Harryja Potterja?
Zadnja, sedma knjiga o Harryju Potterju je izšla leta 2007, celotna knjižna serija pa je v Veliki Britaniji izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury in v ZDA pri Scholasticu. Novi roman za odrasle pa bo pisateljica izdala pri založbi, ki je izdala prav tako zelo uspešno vampirsko serijo Somrak Stephenie Meyer.
Vsako knjigo Rowlingove so doslej spremljala pričakovanja, da bo postala prodajna uspešnica, vendar je zdaj z drugačnim ciljnim bralstvom vprašljivo, ali bo z novim romanom dosegla tako velik uspeh kot s serijo o mladem čarovniku.