Bo Bush kmalu takole po knjigarnah podpisoval svojo knjigo spominov? Foto: EPA
Bo Bush kmalu takole po knjigarnah podpisoval svojo knjigo spominov? Foto: EPA

Veliko berem.

George W. Bush

V intervjuju za britanski Observer je na vprašanje, ali namerava, potem ko bo januarja zapustil položaj predsednika, napisati svojo knjigo, Bush odgovoril, da obstaja možnost: "Da, o tem bom razmislil - o pisanju knjige."

Bush je za omenjeni časopis povedal še, da si še nikoli ni ogledal večkrat nagrajene tv-serije Zahodno krilo o namišljenem ameriškem predsedniku (igral ga je Martin Sheen), saj raje spremlja šport in (veliko) bere knjige. Kot je pojasnil: "Res ne gledam televizije. Če že, gledam šport, a veliko raje bi bral knjige. In jih. Veliko berem."

McClellan o "lažeh glede Iraka"
Bush pa ni spregovoril o knjigi svojega nekdanjega predstavnika za javnost Scotta McClellana, v kateri je avtor zapisal, da je Bela hiša prikrila resnico in vodila propagandno kampanjo, da bi utemeljila svoj napad na Irak in strmoglavljenje Sadama Huseina leta 2003. Bela hiša in nekdanji Bushevi sodelavci so zanikali trditve v McClellanovi knjigi in namigovanja in se na glas sprašujejo, zakaj se avtor ni oglasil že takrat, če se ni strinjal z odločitvami ali predstavitvijo dogodkov.

Kot je znano, je Bushev predhodnik Bill Clinton po odhodu iz Bele hiše napisal uspešnico o svojem življenju in osmih letih v Beli hiši. Knjiga spominov z naslovom Moje življenje naj bi mu prinesla zajetnih 23 milijonov zelencev.

Veliko berem.

George W. Bush