Plava je prvi del
Plava je prvi del "jadranske kuharske trilogije", napoveduje Košir. "Sledita bela in najbrž roza." Foto: Klemen Košir / naturscek.si
Pijani zajec
Po stripovski pripovedi Grdina (Stripburger/Forum Ljubljana, 2014) je Pijani zajec Krančanov drugi stripovski izlet na področje ljudskega slovstva iz Rezije. Foto: Stripburger
Knjižni sejem nagradil "plave ribe"

Poleg Delbellove so razglasili še sedem nagrajencev; nagrade podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS-ju.

Anja Delbello je poleg glavne nagrade za knjigo o plavi ribi prejela še nagrado v kategoriji priročnikov.

Nagrado za najlepšo slovensko knjigo v kategoriji znanstvene in stvarne literature je prejel oblikovalec, ki se podpisuje kot Humanist, za delo Constructivism and Kosovel, izšlo v sozaložništvu med zavodom Ksevt in Znanstveno založbo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Za najlepši strip so razglasili delo Pijani zajec, ki ga je za Forum Ljubljana oblikoval David Krančan, za najlepšo knjigo poezije pa delo Zeliščarka Svetlane Makarovič, ki jo je za Beletrino oblikovala Maja Licul.

V kategoriji kuharic je žirija pod vodstvom oblikovalca Janija Bavčerja nagradila oblikovalko Tejo Ideja za knjigo Toplo priporočam pite, župce in sladkarije iz ljubljanske Bazilike, ki je izšla v samozaložbi Darje Končarevič.

Najlepša slovenska knjiga v kategoriji knjig za otroke in mladino je postal Pobalinska pujsa, ki jo je za založbo Pivec oblikovala Manica K. Musil, v kategoriji monografij in bibliofilskih izdaj pa so nagradili oblikovalca Ajdina Bašića za delo Stoletje plakata: Plakat 20. stoletja na Slovenskem. Delo sta izdala Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter Studia humanitatis.

Knjižni sejem nagradil "plave ribe"