Verjetno najslavnejše jabolko po Newtonovem: Apple. Foto: Bluewater
Verjetno najslavnejše jabolko po Newtonovem: Apple. Foto: Bluewater

Založba Bluewater, tista, ki je v sličice pretvorila že zgodbo o uspehu Marka Zuckerberga (pa tudi Sarah Palin, Lady Gaga in Ageline Jolie), je za poletje napovedala izid stripa Steve Jobs: Co-Founder of Apple, ki bo na 32 straneh ponudil "svojevrsten vpogled v legendarni Jobsov vzpon na vrh in njegov nenehni boj za ohranitev tega položaja".

"Njegove inovacije so odmevne novice, ugibanja o njegovem pešajočem zdravju vplivajo na padec delnic, ... ni slabo za faliranega študenta," je v izjavi za javnost zapisal direktor založbe Darren Davis. "Njegova zgodba - in zgodba o Applu - je epska. Presenečen sem, da je trajalo tako dolgo, da smo dobili njegovo uravnoteženo, verodostojno biografijo."

Vizionar in/ali egomanijak?
V "stranskih vlogah" se bodo v stripu pojavili tudi drugi znani obrazi, denimo Steve Wozniak in Bill Gates, tematiziral pa bo vse kljuične trenutke v Jobsovi karieri, denimo predstavitev prvega iPoda. "Opisovali so ga že kot inovatorja, ljubitelja tveganja, vizionarja in genija. Pa tudi za brezobzirnega egomanijaka in korporativnega pirata," na svoji spletni strani piše Bluewater. "Mi smo se poglobili v obe plati njegove kompleksne osebnosti."

Jobs je znan po tem, da nad biografijami ni navdušen; govori se, da je zahteval, da s polic Applovih trgovin umaknejo čisto vse izdaje založbe John Wiley & Sons, ki je izdala neavtorizirano biografijo iCon: The Greatest Second Act in the History of Business.