Do 8. februarja bodo potekale številne predstave, filmske projekcije in delavnice. Foto: SMG
Do 8. februarja bodo potekale številne predstave, filmske projekcije in delavnice. Foto: SMG
Tole je sicer utrinek lanske vrste za vstopnice, a tudi letos je bil prizor čisto enak. Najvztrajnejši so se v vrsto postavili že tri ure pred začetkom izdaje vstopnic. Foto: Nada Žgank

Kot so zapisali v Slovenskem mladinskem gledališču, v ospredju ostaja dejavno vključevanje mladih gledalcev (obiskovalcev) v umetniško ustvarjanje in bogatenje njihovih kulturnih izkušenj, kar festival omogoča s številnimi kulturnimi in umetniškimi delavnicami za najmlajše, z dodatnim gradivom, priporočenimi vsebinami ter drugimi dejavnostmi in informacijami.

Na 6. festivalu kulturno-umetnostno vzgoje bo na ogled 70 gledaliških predstav, 18 filmov in 69 delavnic. Pester program bo potekal na kar 34 prizoriščih, pri projektu pa sodeluje 53 producentov. Večina brezplačnih vstopnic, na voljo jih je bilo 16.500, je pošlo že prvi dan delitve.

V Slovenskem mladinskem gledališču zato pozivajo starše, da vstopnice, če ne utegnejo na prireditev, vrnejo na blagajno SMG-ja na Trgu francoske revolucije, uro pred dogodkom pa na blagajno ustanove, kjer poteka prireditev. Na spletnih straneh bodo sproti objavljali seznam predstav, za katere bodo vstopnice še na voljo.

Ker letos praznujemo 2000. obletnico Emone, bo veliko prireditev povezanih s to tematiko, ki jo bodo otrokom skušali približati v Mestnem muzeju Ljubljana, Art centru Pionirskega doma in na Ljubljanskem gradu.

Drug steber letošnjega festivala predstavlja film
Drugi vsebinsko močan steber letošnjega festivala predstavlja film. Ob 90-letnici Mestnega kina Ljubljanski dvor, današnjega Kinodvora, in 50-letnici Slovenske kinoteke bo veliko prireditev posvečenih filmu. Poleg filmskih projekcij bo v Kinodvoru na ogled tudi razstava Moj kino. S filmom bodo povezane tudi številne delavnice.

Bobri se bodo sklenili 8. februarja v Centru urbane kulture Kino Šiška, kjer bo nastopila Neca Falk z glasbenim projektom Maček Muri in Muca Maca. Koncert bo obogatil še animirani film Maček Muri.