Kip je visok 23 centimetrov in širok 21. Foto: Facebook dražbene hiše Piasa
Kip je visok 23 centimetrov in širok 21. Foto: Facebook dražbene hiše Piasa

Ivana se je rodila leta 1338 in postala kraljica leta 1364, 14 let po poroki s Karlom. Umrla je leta 1378, dva dni po rojstvu devetega otroka, hčerke Catherine. Kip ima poškodovane ustnice in nos, vendar je škoda majhna. Kot so sporočili iz dražbene hiše Maison de Piasa, dokazi kažejo, da je glava pripadala kipu v grobnici francoske kraljice, oblika krone in poškodba na zadnjem delu glave pa dokazujeta, da je bila od kipa ločena med francosko revolucijo, ko je bila grobnica tarča vandalov.

"Da smo priča odkritju glave iz grobnice francoske kraljice, je izjemnega pomena," so dejali v dražbeni hiši, pri kateri pravijo, da so bile šele v zadnjih letih razkrite nekatere podrobnosti opustošenja grobnice.

Znano je, da je bila glava odsekana, nato je zamenjala več lastnikov. Med drugim jo je kupil prodajalec kraljevih starin, potem je prešla v roke oboževalca ancien regimea, bila prepeljana čez mejo, se nato znašla v trgovini s starinami in končno postala last belgijskega inženirja, ki se je navduševal nad umetninami.