Hodaličev dnevnik se začne že ob 4. uri oziroma zdaj pozimi ob 4.30 in se konča pozno zvečer. Foto: Arne Hodalič
Hodaličev dnevnik se začne že ob 4. uri oziroma zdaj pozimi ob 4.30 in se konča pozno zvečer. Foto: Arne Hodalič

Fotografija je kot format precej večja od prejšnjih knjig, v njej pa je nekaj tudi povsem svežih fotografij, ki so pospremljene z vsemi tehničnimi podatki, pa tudi avtorjevimi mislimi. "Fotografija nastane v naših glavah in ni odvisna od aparata, a če imaš idejo oziroma vizijo, ki ti je aparat ne omogoča izpeljati, si razočaran," je na predstavitvi knjige dejal Hodalič. Ob tem je dodal, da glede opreme vzame, kar je najboljše na trgu, sicer pa se temu ne posveča več toliko.

Na predstavitvi so se mu pridružili tudi njegovi študenti Katja Bidovec, Mitja Ličar in Borut Sluga, za katere je Hodalič dejal, da niso le študenti, temveč tudi njegovi sodelavci, ki ga v marsičem prekašajo.

V prihodnje več deljenja znanja
Pri tem je Hodalič poudaril, da živi najlepše, ko dela. Svojo prihodnost vidi bolj v deljenju svojega znanja in v predavanjih in manj v fotografiji, ki vedno bolj postaja le še konjiček. Dodal je še, da se danes zgolj od fotografiranja ne da preživeti, med drugim tudi zaradi velikih svetovnih agencij, ki medijem ponujajo ogromne količine fotografij za majhne zneske.

Po besedah založnika knjige Iva Rojca je Hodalič predvsem človek, ki si želi biti povsem svoboden, kar ima visoko ceno. Prav zaradi tega se izogiba popularnosti, želi pa si svoje znanje deliti. Prav to dokazuje nova knjiga, v kateri podaja svoje napotke za delo s fotoaparatom.