Kdo bo na odru upodobil Katniss Everdeen (v filmski trilogoji) jo Jennifer Lawrence, še ni znano. Foto: Kolosej
Kdo bo na odru upodobil Katniss Everdeen (v filmski trilogoji) jo Jennifer Lawrence, še ni znano. Foto: Kolosej

Predstavo bodo uprizorili v posebej zato zgrajenem gledališču blizu slavnega stadiona Wembley, pod projekt pa se bo podpisal Robin de Levita, poroča BBC. De Levita je v preteklosti "zakrivil" tudi gledališko predstavo o Anni Frank in njenem doživljanju druge svetovne vojne. Kot je dejal, bo gledališka priredba oživila številne podrobnosti iz knjig, ki jih na filmu ni.

Za zdaj še niso znane ne podrobnosti o gledališču, ki bo prevzelo produkcijo predstave, ne, kdo se bo "spopadel" z vlogami, predvsem glavno vlogo Katniss Everdeen, ki jo v filmih upodablja hollywoodska ljubljenka, oskarjevka Jennifer Lawrence. Tim Phelan, predstavnik podjetja Lionsgate, ki skrbi za filmsko franšizo, je napovedal le, da bo gledališka predstava brez dvoma enkratna izkušnja za vse oboževalce.

Filmi, posneti po trilogiji ameriške pisateljice Suzanne Collins so pravi hit: po svetu so v blagajno prinesli že okoli 1,5 milijarde ameriških zelencev. Najnovejši film, sicer prvi del dvodelnega filma Mockingjay, prihaja na velika platna še ta mesec.