Družina Smith v soboto zvečer verjetno ni bila najboljše volje, saj sta malini za najslabšo glavno in stransko moško vlogo prejela Jaden in Will. Foto: EPA
Družina Smith v soboto zvečer verjetno ni bila najboljše volje, saj sta malini za najslabšo glavno in stransko moško vlogo prejela Jaden in Will. Foto: EPA
Sandlerjevi Odrasli 2 so bili nominirani za osem malin, prejeli pa niso nobene. Foto: EPA

Jaden je prejel malino za najslabšega igralca v filmu Čas po Zemlji, njegov oče pa v istem filmu za najslabšo stransko vlogo, skupaj pa sta bila razglašena tudi za najslabšo filmsko dvojico, poroča BBC. "Gre za staro hollywoodsko tradicijo, da nekdo, ki je zvezdnik, skuša nekoga od družinskih članov prav tako narediti za zvezdo: včasih deluje, včasih pa pa ne," je dejal ustanovitelj malin, s katerimi nagradijo najslabše, kar je v kinematografe poslala hollywoodska produkcija, John Wilson.

Malino za najslabši film je prejel film Film 43 (Movie 43), komična antologija, v kateri igra zvezdniška igralska zasedba s Kate Winslet, Richardom Gerom, Hughom Jackmanom in Halle Berry na čelu. Eden izmed kritikov je film, ki je prejel tudi malino za najslabši scenarij in najslabšo režijo, označil za "Državljana Kana slabega". Neokusen, neumen, žaljiv in seksističen, so pridevniki, s katerimi je film opisal Wilson.

Za najslabšo glavno žensko vlogo je bil razglašen v žensko preoblečeni Tyler Perry za vlogo v filmu A Madea Christmas, Kim Kardashian pa je prejela malino za najslabšo stransko žensko vlogo v Temptation. Osamljeni jezdec z Johnnyjem Deppom je prejel malino za najslabše nadaljevanje.

Kljub največ nominacijam Sandler ostal praznih rok
Največ nominacij za letošnje maline, osem, je imel sicer film z Adamom Sandlerjem Odrasli 2, a so ustvarjalci domov odšli praznih rok.

Po nelaskave nagrade filmski ustvarjalci po navadi ne pridejo osebno, v zadnjih letih sta bili med svetlimi izjemami, ki se znajo pošaliti na svoj račun Sandra Bullock in Halle Berry. Zanimivo, obe sta poleg malin osvojili tudi oskarja za glavno žensko vlogo. Lani je največ malin, sedem, osvojil zadnji del sage Somrak: Jutranja zarja - drugi del.