Neilu Patricku Harrisu gre vse kot po maslu: cveti njegova kariera, z možem Davidom Burtko, s katerim imata dvojčka, pa sta se septembra poročila. Foto: EPA
Neilu Patricku Harrisu gre vse kot po maslu: cveti njegova kariera, z možem Davidom Burtko, s katerim imata dvojčka, pa sta se septembra poročila. Foto: EPA

Zvezdnik serije Kako sem spoznal tvojo mamo je veselo novico sporočil v videosporočilu na Twitterju, seveda v svojem humornem slogu. Po telefonskem klicu, v katerem reče: "Notri sem!", se pokaže njegov seznam želja in čisto zadnja na koncu je: voditi oskarje. 41-letni igralec je v preteklih letih vodil številne podelitve nagrad, tudi tonyje in emmyje, a kot pravi, je vodenje oskarjev ena izmed njegovih življenjskih želja.

"Da te prosijo, da greš po stopinjah Johnnyja Carsona, Billyja Crystala, Ellen DeGeneres in vseh drugih, ki so imeli veliko srečo, da so lahko vodili oskarje, je ena izmed mojih velikih želja, ki se je zdaj uresničila," je dejal Harris, ki je pretekli teden izdal avtobiografijo, na velikih platnih pa ga lahko gledamo v veliki filmski uspešnici Ni je več.

Na lanskih oskarjih, ki jih je povezovala Ellen DeGeneres, je akademija oskarja za najboljši film in najboljšo režijo poslala na različna naslova: najboljši režiser je Alfonso Cuaron (Gravitacija), najboljši film pa 12 let suženj režiserja Steva McQueena.

Bob Hope je oskarje vodil 19-krat
V dolgi zgodovini podeljevanja najbolj zaželenih kipcev v filmski industriji je med večkratnimi voditelji rekorder, ki mu tega naslova verjetno še dolgo nihče ne bo vzel, legendarni Bob Hope. Prireditev je vodil kar 19-krat. Daleč za njim je na drugem mestu Billy Crystal z devetimi vodenji, sledijo Johnny Carson s petimi, Jack Lemmon in Whoopi Goldberg s po štirimi, Conrad Nagel, Jerry Lewis, David Niven in Steve Martin so se v tej vlogi preizkusili po trikrat, Jon Stewart, Ellen DeGeneres in Chevy Chase pa po dvakrat.