Koncerti bodo na ladjicah potekali vsak dan med 10. in 22. uro. Foto: BoBo
Koncerti bodo na ladjicah potekali vsak dan med 10. in 22. uro. Foto: BoBo
Ljubljana festival, Brlek, koncert
Festival poteka v sklopu 64. Ljubljana festivala, ki se je začel s koncertom opernih arij z urugvajskim basbaritonistom Erwinom Schrottom. Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Festival na Ljubljanici, ki ga kot novost uvaja Ljubljana festival, se je začel dopoldne na Bregu, potekal pa bo še do 2. julija. Na ladjicah, ki po Ljubljanici plujejo skozi staro mestno jedro, bodo koncerti potekali vsak dan med 10.00 in 22.00. Prisluhniti jim bo mogoče brezplačno, plačljiva je le enourna plovba z ladjico, ki pa je v času trajanja festivala enotna za vse barčice.

Prvi je na ladjici nastopil Ansambel trobent Akademije za glasbo. Odprtju je sledil nastop flavtistke Ane Votupal. Na ladjicah so se predstavili še Kvartet kljunastih flavt La dolce Fiamma, harmonikar Nejc Grm in flavtistka Neža Zupanc. Program prvega dne sestavljajo še koncerti flavtistk Jelene Trebaticki in Mete Pirc ter nastop kitarista Benjamina Barbariča. Obeta se še Kitarski kvartet Muliers, zvečer pa še Duo sopraccord.

Da bi bili mladi slišani tudi širše
Po besedah direktorja Ljubljana festivala Darka Brleka gre za izjemno dobro pripravljene mlade umetnike in so veseli, da jim lahko dajo to priložnost, da so lahko slišani tudi širše. "Prav gotovo so pogoji na ladjici drugačni kot v koncertni dvorani, ampak prav tako za občinstvo in za nastopajoče mislim, da je to prav posebno doživetje," je povedal za Televizijo Slovenija.

Festival poteka v sklopu 64. Ljubljana festivala, ki se je začel s koncertom opernih arij z urugvajskim basbaritonistom Erwinom Schrottom, vrata pa bo letos zaprl v družbi Akademskega državnega baleta Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga, ki bo 12. in 13. septembra uprizoril predstavo Up and Down.

Festival na Ljubljanici
Festival na Ljubljanici