Erotično-kvantna pesnica Vida Mokrin Pauer, performerka in raziskovalka duhovnosti, imetnica treh univerzitetnih diplom,  je svojo dvajseto pesniško zbirko Poezija = magija nadgradila še z glasbo Aleksandra Arsova. Foto: Ph RED
Erotično-kvantna pesnica Vida Mokrin Pauer, performerka in raziskovalka duhovnosti, imetnica treh univerzitetnih diplom, je svojo dvajseto pesniško zbirko Poezija = magija nadgradila še z glasbo Aleksandra Arsova. Foto: Ph RED

Kot pesnica objavljam že od svojega šestnajstega leta in od vedno (česar pa se dolgo nisem zavedala) sem se zdravila s poezijo, z vibracijami poezije.

Aleksander Arsov je glasbenik in producent, ki je doslej izdal sedem samostojnih glasbenih albumov, novi je v pripravi … Foto: Ph RED

Tretji član našega tria /nisva sama Vida in jaz../ je Sveti Duh Povezanosti.

Aleksander Arsov

Erotično-kvantna pesnica Vida Mokrin Pauer, performerka in raziskovalka duhovnosti, imetnica treh univerzitetnih diplom, je svojo dvajseto pesniško zbirko Poezija = magija nadgradila še z glasbo Aleksandra Arsova. "To je poezija, ki ima širok pogled na stvarstvo. Mi vsi smo kozmična bitja in polni čudes. Naj jih torej ozavestimo in se zavemo, kaj vse zmoremo. Naj nas poezija začara v radost, kajti radost ima največjo vibracijo in iz nje lahko ustvarjamo nove in nove stvari …" je popotnico glasbeno-pesniškemu večeru napovedala novogoriška pesnica.

Oda veselju
Prav življenjska radost je glasbenika Aleksandra Arsova povezala s pesnico Vido Mokrin Pauer: "Izredno veselje mi je sodelovati z njo, ker je ena redkih pesnic, ki izredno pozitivno in veselo pesni. Saj vemo, pri nas je trpljenje zelo cenjeno, veselje malo manj." Avtor skupne zgoščenke, prav tako naslovljene Poezija = magija, je v koncertnem listu novogoriške Art sredice še zapisal: "Vse, od Vidinega glasu, smeha ter zvokov iz strojev in ljudi se zgodi do kvantno matematične vsemožnosti natančno, z namenom sozvočja čudenja, igrivosti in radosti. Tretji član našega tria /nisva sama Vida in jaz../ je Sveti Duh Povezanosti. Koncert poezije ozavešča in spodbuja ljubezen vsakogar do samega sebe, do vsepovezanega stvarstva svetega varstva."

O kvantno-erotični pesnici …
Vida Mokrin Pauer je pesnica, predavateljica, performerka, raziskovalka povezav med psiho(logijo), zavestjo in kvantno znanostjo-umetnostjo-duhovnostjo ... Je certificirana izvajalka energijskih in zdravilnih tehnik. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani (1984), ob delu v Goriški knjižnici Franceta Bevka leto pozneje še iz bibliotekarstva. Leta 1989 se je odločila za svobodni pesniško-pisateljski poklic. Deset let je urednikovala Primorskim srečanjem. Zadnje desetletje se intenzivno ukvarja s kvantno znanostjo, ima certifikate za bioenergetska oziroma informacijska zdravljenja, med njimi predvsem za refleksoterapijo stopal in dlani (gre za evropsko priznani certifikat). Sama zapiše: "Kot pesnica objavljam že od svojega šestnajstega leta in od vedno (česar pa se dolgo nisem zavedala) sem se zdravila s poezijo, z vibracijami poezije."

Vida Mokrin Pauer je izdala 16 knjig poezije in štiri za otroke. Je soavtorica dveh satiričnih erotičnih romanov v pismih. Njene pesmi so izšle tudi v enajstih tujih jezikih v Evropi, ZDA in Južni Ameriki. Nastopa po vsej Evropi. Za poezijo je bila nominirana za nagradi Veronika in za Jenkovo nagrado, na mednarodnem literarnem natečaju Voce di donna/Glas ženske je dobila posebno priznanje. Za celotno literarno delo je prejela nagrado Franceta Bevka občine Nova Gorica.

O glasbeniku Arsovu
Novogoriška pesnica se je z glasbenikom Aleksandrom Arsovom spoznala pred kratkim, njuna harmonija je kmalu zazvenela v skupnih zvokih. Skupaj sta ustvarila zvočno knjigo in knjigo zvokov - na voljo za konzumiranje v živo, z elektriko in z energijo. Vida ju je poimenovala Trio Pauer Arsov. Dve srci – kar je dovolj za trio … Duh - um – telo, poezija – glasba – duša …

Aleksander Arsov je glasbenik in producent, ki je doslej izdal sedem samostojnih glasbenih albumov, novi je v pripravi … Njegova glasba je uvrščena na osem kompilacij, izdanih doma in še pogosteje v tujini. Ima status samostojnega kulturnega delavca, od decembra 2008 je soustanovitelj Ph RED, kjer dela kot glasbenik in producent ter razvijalec spletnih vsebin. Je avtor glasbenih spremljav za gledališke performanse in razstave ter arhitekturne videe z Miranom Kambičem. Na SOF-u je bil nagrajen za režijo radijskih oglasov, dobil je tudi posebno priznanje za oblikovanje glasbe v TV-oglasih. Glasbo razume in ustvarja kot kombinacijo najboljših elementov iz domišljije, narave, urbanih okoliščin in elektrike.

!!! POEZIJA = MAGIJA !!!

Poezija in Magija,

enojajčni fatalni dvojčici,

po namagnetenem =

vrvohodita.

Če katero od njiju ogovoriš,

se je dotakneš,

se z njo stakneš,

sploh pa če se z obema,

utelesiš spoznanja snov:

Ljubezen = Radostno Ravnotežje Čudežev

Vida Mokrin Pauer

Kot pesnica objavljam že od svojega šestnajstega leta in od vedno (česar pa se dolgo nisem zavedala) sem se zdravila s poezijo, z vibracijami poezije.

Tretji član našega tria /nisva sama Vida in jaz../ je Sveti Duh Povezanosti.

Aleksander Arsov