Oddaja Lahko noč, otroci vsak večer ob 19.45 na 1. programu Radia Slovenija najmlajše poslušalce, pa tudi tiste starejše z bogato domišljijo, popelje v svet pravljic. Foto: EPA
Oddaja Lahko noč, otroci vsak večer ob 19.45 na 1. programu Radia Slovenija najmlajše poslušalce, pa tudi tiste starejše z bogato domišljijo, popelje v svet pravljic. Foto: EPA

Radijci vsak večer poslušalcem ponudijo najrazličnejše in najkakovostnejše pravljice iz arhiva, letos pa želijo program še dodatno popestriti z novimi in izvirnimi pravljicami. V ta namen so pripravili javni natečaj za izvirno slovensko pravljico, na katerem lahko s svojimi besedili sodelujejo uveljavljeni in neuveljavljeni avtorji.

Pravila razpisa
Javni natečaj za izvirne slovenske pravljice poteka od 2. aprila do 2. junija 2010. Avtorji lahko na natečaju sodelujejo s pravljicami, ki smejo obsegati največ tri strani in pol oziroma s presledki največ 6.000 znakov. Pravljice morajo biti izvirne in še neobjavljene. Vsak avtor lahko sodeluje na natečaju le z eno šifro in z največ petimi različnimi pravljicami. Med prispelimi deli bo tri najboljše pravljice izbirala strokovna komisija v sestavi Peter Svetina, Primož Suhodolčan in Alja Verbole. Avtorji izbranih del bodo prejeli nagrade v vrednosti 600, 400 in 300 evrov, imena nagrajencev pa bodo objavljena 16. junija v oddaji Lahko noč, otroci na 1. programu Radia Slovenija.
Kam poslati besedila?
Avtorji lahko do 2. junija 2010 pošljejo svoja besedila v štirih natisnjenih izvodih s šifro na naslov Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana s pripisom Lahko noč, otroci. Priložiti je treba tudi zapečateno ovojnico s svojimi popolnimi podatki in telefonsko številko ter podpisan izpis razpisa, ki ga najdete na spletnih straneh: www.rtvslo.si/radioprvi in www.rtvslo.si/razpisi.