Mouron, ki je začela pisati šansone pri dvanajstih letih, pri sedemnajstih pa je izdala svoj prvi singl, je velika dediščina Jaquesa Brela močno zaznamovala. Foto: Cafe teater
Mouron, ki je začela pisati šansone pri dvanajstih letih, pri sedemnajstih pa je izdala svoj prvi singl, je velika dediščina Jaquesa Brela močno zaznamovala. Foto: Cafe teater
Mouron
Mouron bo na klavirju spremljal Terry Truck. Foto: Cankarjev dom

Mouron in Terry Truck sta slovenske ljubitelje šansona navdušila že na lanskem La vie en rose. Tokrat ju je v goste povabil Cafe teater in nastopila sta v Klubu Cankarjevega doma.

Od prvih korakov do velikih odrov
V Marseillu rojena Mouron je začela pisati pesmi že kot otrok, zgodaj pa je odkrila tudi šanson. Pri sedemnajstih letih je odšla v Pariz in nastopila v znameniti dvorani Olympia ter predstavila svoj prvi singl na državni hit paradi. Prvi samostojni nastop Made in Moon je najprej predstavljala na odru Le Piano Zinc, kmalu pa se je z njim preselila na avignonski festival, ki ji odprl vrata v svet.

Prvi album je izdala leta 1987 in zanj prejela nagrado Grand Prix Akademije Charles Cros. Po številnih sodelovanjih je leta 1990 predstavila drugi album. Pet let pozneje je njeno pot prekrižal Terry Tru, skladatelj in pianist, ki je za klavir sedel pri sedmem letu in skupaj z Georgette Dee dvajset let osvajal občinstvo nemških kabaretov.

Leta 1997 sta glasbenika posnela album Mouron d'Amour, nato je sledil še projekt Diva Gut v berlinskem gledališču. Terry Truck in Mouron sta v slavnem berlinskem kabaretu Barjedervernunft predstavila šov Bleu Noir Rouge, ki je leta 2000 prav tako izšel na zgoščenki.

Leta 2002 sta v Berlinu ustvarjeni projekt La vie en trois minutes v posluh ponudila tudi v Parizu. Leto pozneje je izšla nova zgoščenka Quinze Années d’Amour in nato 2005 še Peut-Être Demain.

Projekt Mouron chante Brel je uspešnica avignonskega festivala. Mouron ni Jaquesa Brela nikoli srečala v živo, a njegova glasba jo je močno zaznamovala. Tako močno, da po zapisu Le Parisiena “spominja nanj, s svojo popolno predanostjo, kot da bi pela šanson prvič in zadnjič”.