Bobbi Kristina Brown je bila edina hčerka Whitney Houston in Bobbyja Browna. Foto: Reuters
Bobbi Kristina Brown je bila edina hčerka Whitney Houston in Bobbyja Browna. Foto: Reuters
Z Nickom Gordonom, ki ga je Whitney Houston neformalno posvojila, Bobbi Kristina pa se je z njim leta 2012 zaročila. Foto: EPA
Fotografija popolne zvezdniške družine, ki to ni bila. Družino so zaznamovali prepiri, nasilje, alkohol, mamila in skoki čez plot. Foto: EPA

Tiskovna predstavnica družine Kristen Foster je sporočila, da je Bobbi Kristina umrla v nedeljo v družinskem krogu in je "končno našla svoj mir v Božjih rokah". "Še enkrat se želimo zahvaliti vsem za njihovo ljubezen in podporo v zadnjih mesecih," je še dodala.

Bobbi Kristino Brown so 31. januarja letos našli nezavestno v kopalni kadi. Našel jo je domnevni soprog, bila je živa in je dihala, a naj bi bila popolnoma neodzivna. Takrat so jo dali v umetno komo, saj naj bi bilo delovanje njenih možganov močno okrnjeno, iz kome pa se ni zbudila nikoli.

Pred mesecem dni se je njeno stanje poslabšalo, takrat so jo premestili v hišo hospica v mestu Duluth v ameriški zvezni državi Georgia, kjer je v nedeljo tudi umrla. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi se njena družina odločila, da ji ne bodo dajali nobenih zdravil več.

Sumljivo razmerje z Nickom Gordonom
Policija pri preiskavi njenega primera ni našla nobenih nepravilnosti, šlo naj bi za zdravstveno težavo. Prejšnji mesec so skrbniki Bobbi Kristine vložili tožbo proti Nicku Gordonu - ki so ga mediji opisovali kot njenega fanta in moža, kar je družina ves čas zanikala - v vrednosti devetih milijonov evrov. Obtožili so ga, da je psihično zlorabljal Brownovo in brez dovoljenja dvignil okoli 10.000 evrov z njenega bančnega računa, ko je bila Bobbi Kristina v komi.

Gordon in Bobbi Kristina sta se prvič spoznala v najstniških letih, ko ga je pri 12 letih Whitney vzela k sebi, Bobbi pa ga je klicala brat. Par je januarja 2014 naznanil, da sta poročena, a je Brownov odvetnik to zanikal. Na spletu je bilo precej ugibanj, ali je imel pri Bobbijini nesreči prste vmes prav Gordon, ki bi v primeru njene smrti (če bi bila zares poročena) dedoval vse, na dan pa je prišlo, da prav on ni bil zadovoljen s premajhno žepnino, ki jo je Bobbi odmerjala njena teta Patricia, vršilka oporoke Houstonove.

Namreč Bobbi Kristina je bila po smrti Whitney edina dedinja. Po mami je podedovala 115 milijonov dolarjev vreden imperija, a si od izgube ljubljene mame nikdar ni zares opomogla. Ob njeni smrti je dobila napad anksioznosti, pozneje se je borila z depresijo, uživala mamila, pol leta po mamini smrti pa se je zaročila z Gordonom.

Nekaj dni za tem, ko je pristala v bolnišnici, ker je omedlela v kadi, so jo zdravniki ohranjali pri življenju s pomočjo umetne kome. Družino so opozorili, da se ne da storiti ničesar več in nekateri mediji so že predčasno pisali o njeni smrti.

Burno življenje staršev
Rodila se je 4. marca 1993 v Livingstonu in od takrat postala osrednja figura v življenju svoje mame. Whitney jo je vedno opisovala z besedami ljubezni: "Prinaša mi veliko veselja," je dejala Whitney za Entertainment Tonight leta 1993. "Obema z Bobbyjem prinaša veliko veselja. Vse se spremeni, ko postaneš mama. Spremeni se tvoj pogled na svet. Ne živiš več zase, ampak za svoje otroke," je še dodala takrat.
Hčerka dveh superzvezdnikov je postala bolj znana v javnosti, ko se je pri desetih letih pojavila v očetovem resničnostnem šovu Being Bobby Brown. To je bil morda še zadnji poskus za težavna zakonca, da bi popravila svoj ugled v javnosti, a se tudi pred kamerami nista kaj dosti trudila skriti svojih pregreh.

Brown ima iz prejšnjih zvez tri otroke: sinova Landona in Bobbyja Browna jr. ter hčerko LaPrincio. Po burnem zakonskem življenju in ločitvi z Whitney se je leta 2007 zatekel v objem menedžerke Alicie Etheridge, s katero ima sina Cassiusa. Pred dnevi pa se jima je rodila še hčerka.