Ekipa filma All These Voices  na slavnostni podelitvi nagrad. Foto: Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti
Ekipa filma All These Voices na slavnostni podelitvi nagrad. Foto: Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti
All These Things
Plakat za film je oblikoval Slovenec Jan Virant.

Kratki film All These Voices, ki ga je režiral David Henry Gerson, je že avgusta postal eden izmed 17 filmov, ki so jih ovenčali s študentskim oskarjem. Zdaj je znano tudi, da je v kategoriji alternativnega filma dobil zlato medaljo. S srebrno nagrado je bil nagrajen film Cloud Como (r. Yvonne Ng), z bronasto pa The Swan Girl (r. Johnny Coffeen).


Nominirani film, pod katerega so kot scenaristi podpisani
David Henry Gerson, Martin Horvat in Brennan Elizabeth Peters, je zgodba "o mladem nacističnem vojaku". "Njegova pot se prekriža z avantgardno gledališko skupino, ki proslavlja konec druge svetovne vojne; vojak se mora soočiti s svojo krivdo za njihovo prestano trpljenje." V filmu nastopijo Beata Pozniak Daniels, Kristof Konrad, Kasia Kowalczyk, Anthony Nikolchev, Kinga Philipps in Harrison Thomas.

Akademija je nagrado študentski oskar vpeljala leta 1972, na ta način so skušali spodbujati "izjemnost v filmskem ustvarjanju" na univerzitetni ravni. Za nagrado se lahko potegujejo izključno univerzitetni študentje filma, ki se potegujejo za štipendije in denarne nagrade. Filmi so razdeljeni v štiri tekmovalne kategorije (animirani, dokumentarni, pripovedni in alternativni film). Med dozdajšnjimi dobitniki študentskih oskarjev je kar osem takih, ki so pozneje dobili tudi "pravega" oskarja, denimo John Lasseter, Pete Docter, Robert Zemeckis, Trey Parker in Spike Lee.

ALL THESE VOICES Trailer from David Henry Gerson on Vimeo.

All These Voices (Excerpt) from Eli Arenson on Vimeo.