Komedija Moje bivše, moji bivši (My romantic history) je bila leta 2010 nagrajena na edinburškem festivalu Fringe. Foto: SLG Celje
Komedija Moje bivše, moji bivši (My romantic history) je bila leta 2010 nagrajena na edinburškem festivalu Fringe. Foto: SLG Celje

Predstava Moje bivše, moji bivši, ki bo premiero doživela danes ob 19.30, je po besedah upravnice SLG-ja Celje Tine Kosi sodobna komedija o ljubezni, izgubi in odnosih oziroma zgodba o mladih, ki so željni ljubezenske zveze.
Na oder je predstavo postavil Andrej Jus, ki obljublja, da se gledalci ne bodo le nasmejali, temveč se bodo z marsikatero situacijo v komediji tudi poistovetili.
Nova služba, nova poznanstva
Nova služba je stres, novi sodelavci so stres, povezovanje s sodelavci je stres. Vam je kaj znano? Tudi Tomu, ki se je pravkar znašel v novem delovnem okolju. Ob koncu tedna se odpravi na pijačo z novimi sodelavci in po številnih popitih kozarcih pristane v postelji s sodelavko Amy. Kmalu se izkaže, da nasvet o izogibanju mešanja 'poslovnega z zabavo' ni odveč, da avanture na delovnem mestu niso šala. Še preden se zavesta, se avantura za eno noč spremeni v odnos.

Medtem ko se Tom kmalu počuti utesnjenega, tudi Amy ni ravno noro navdušena nad Tomom. On je prepričan, da se bo njuno razmerje kmalu končalo, ona v razmerju vztraja, da bi dokazala, da lahko dobi moškega. Resnica je tudi ta, da ne eden ne drugi še ni razčistil s svojimi mladostnimi ljubeznimi, jih zares prebolel, kar obema preprečuje, da bi stopila v zrelo in odgovorno partnersko razmerje. Dokler bivše in bivši niso stvar preteklosti, lahko usodno vplivajo na prihodnost.
V predstavi nastopajo Andrej Murenc, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik in Blaž Setnikar. Komedijo, ki si jo bo ogledal tudi avtor besedila Daniel Craig Jackson, je prevedla Tina Mahkota. Scenografinja in kostumografinja je Jasna Vastl, glasbeni opremljevalec Gregor Stermecki, svetovalka za jezik pa Alida Bevk.
Ljubezen v času skrivanja za računalniki
Po besedah dramaturginje SLG Celje Tatjane Doma se komedija Moje bivše, moji bivši posveča zagatam, kako vzpostaviti stike v času, ko se vsi skrivamo za računalniki in mobilnimi telefoni, ter kako te stike obdržati. Kot pravi, komedija opozarja tudi na problem podaljšane adolescence, saj se predstava osredotoča na ljudi, ki imajo stanovanje, službo ter odplačujejo posojila, toda ko zaidejo v ljubezenske zveze, se obnašajo kot 16-letniki.