Lani je Borštnikov prstan prejel Igor Samobor. Foto: BoBo
Lani je Borštnikov prstan prejel Igor Samobor. Foto: BoBo

"Odziv ljudi je dober, praktično so vse dvorane vsak dan polne, tudi študentske produkcije so letos zelo dobro obiskane, se pa morda na mednarodne predstave ljudje še navajajo," pravi Alja Predan, umetniška direktorica festivala.

Včeraj se je začel Nizozemski fokus, na katerem se poslušalci ob branih uprizoritvah seznanjajo z nizozemskimi dramami, zvečer pa se je s predstavo Mr. Jones mlade nizozemske igralke Naomi Velissariou začel še mednarodni program festivala. Danes bo na ogled večkrat nagrajena hrvaška predstava Leda avtorja Miroslava Krleže. Uprizoritev mlade režiserke Anice Tomić je na Marulićevih dnevih prejela nagrado za najboljšo predstavo ter nagrade za režijo, dramaturgijo, igro in glasbo, so sporočili organizatorji festivala.

V dvorani Štuk in na Malem odru SNG-ja Maribor svoje produkcije predstavljajo študenti AGRFT-ja, v galeriji K18 na Koroški cesti v Mariboru pa je do konca festivala na ogled razstava kostumografskih del podiplomskih študentov kostumografije.

Jutri se pestremu festivalskemu dogajanju pridružuje okoli 30 tujih gostov in kritikov, ki si bodo ogledali devet domačih predstav.

Sklepno prireditev, na kateri bodo v nedeljo razglasili letošnjega dobitnika Borštnikovega prstana, bo vodil Gašper Tič, gledalci pa si jo boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija in prek spletne strani MMC-ja.